fbpx

Citronens många användningsområden

Citroner är inte bara till för att krydda mat eller göra uppfriskande drycker, de kan också vara en allt-i-allo ingrediens när det kommer till städning och andra praktiska uppgifter. Här är nio fantastiska sätt att använda citroner runt om i hemmet.

a woman is cleaning a kitchen sink with a rag

1. Naturlig desinfektion

Citroner är naturligt antibakteriella. Använd citronsaft för att desinficera ytor i köket och badrummet. Blanda citronsaft med vatten i en sprayflaska för en fräsch och ren doft.

2. Kalkborttagning

Kalkavlagringar i vattenkokare kan vara envisa, men inte för citronen. Koka vatten med citronskivor för att lösa upp kalk och neutralisera obehagliga dofter.

3. Fräscha upp skärbrädor

Skärbrädor kan lätt absorbera lukt från matvarorna du lägger på dem. Gnugga en citron över skärbrädan för att neutralisera lukt och ge den en fräschare doft.

4. Rengör mikrovågsugnen

Ta bort lukt från mikrovågsugnen genom att placera en skål med vatten och citronskivor i ugnen. Mikra i några minuter och torka sedan av insidan med en disktrasa och en handduk.

sliced lemon on brown wooden chopping board

5. Gör egna rengöringsmedel

Blanda citronsaft med ättika eller bikarbonat för att skapa ett kraftfullt och naturligt rengöringsmedel. Använd det för att rengöra allt från diskbänkar till ugnar.

6. Blekmedel

Citronsaft kan fungera som ett naturlig blekmedel. Applicera några droppar på fläckar innan tvätt för att hjälpa till att bleka bort fläckar på kläder.

7. Bättre luft

Skapa din egen luftfräschare genom att koka vatten med citronskivor, rosmarin eller andra örter i. Det sprider en uppfriskande och behaglig doft i ditt hem.

8. Naturlig polermedel

Polera koppar, mässing eller rostfritt stål med citronsaft blandat med salt eller bikarbonat. Det ger en gnistrande yta utan att du behöver använda tuffare kemikalier.

9. Avhjälpa dålig lukt i kylskåpet

En skål med citronsaft i kylskåpet kommer att absorbera dålig lukt och hålla kylskåpet fräschare. Det tillför också en trevlig citrondoft till kylskåpet.

Citronens mångsidighet sträcker sig långt bortom köket. Genom att använda dessa enkla tips i din dagliga rutin kan du dra nytta av citronens naturliga rengörande och uppfriskande egenskaper runt om i ditt hem!

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0