Enkla tips för att förhindra stopp i diskhon i köket

När du använder diskhon regelbundet för att rengöra och laga mat är det ingen hemlighet att det kan bli stökigt. Rören under diskhon kan blockeras om matpartiklar inte avlägsnas effektivt eller om hår- och tvålrester ansamlas. I det här blogginlägget diskuterar vi hur du på några enkla sätt kan förebygga igensättning i din diskbänk i köket. Den vanliga köksbänken i hemmet är vanligtvis tillverkad av keramik eller gjutjärn. Dessa material är mycket hållbara och kan tåla en stor mängd användning och missbruk på daglig basis. Men eftersom de i första hand är gallerförsedda är de benägna att täppas till av matrester, fett, tvålskum, hår och andra föremål som inte lätt sköljs bort.

Rengör regelbundet i diskhon

Stoppningar orsakas oftast av matpartiklar och fettansamlingar, men de kan också orsakas av mineraler och andra ämnen som finns i vår vattenförsörjning. Dessa kan uppstå naturligt och leda till att rören byggs upp, vilket gör att du behöver en tjänst för att avlägsna proppen i köksbänken. Dessa ämnen kan förebyggas genom att hålla ett regelbundet rengöringsschema för din diskbänk och dina rörledningar. Detta kan du göra genom att rengöra din diskbänk och dina rör varannan vecka. Detta inkluderar att ta bort eventuella matpartiklar som kan finnas kvar i diskhon från din senaste måltid och skrubba bort eventuellt skum som har byggts upp på sidorna av avloppshålet. Du kan också använda en liten mängd bakpulver för att hjälpa till att avlägsna svåråtkomliga fläckar..

städa i köket

Använd regelbundet rengöringsmedel för avlopp

Även om regelbunden rengöring hjälper till att förhindra att köksbänken täpps till, kan det komma en tid då du behöver hjälp av en saneringsfirma för köksbänkar. Om du ser att matpartiklar fortsätter att täppa till din diskbänk, eller om en överdriven mängd mineraler och andra ämnen byggs upp i dina rör, kan det vara dags att använda en professionell avlägsnare av köksbänksklumpar. De flesta avloppsrenare är mycket snabba och enkla att använda, men se till att läsa instruktionerna på förpackningen för att säkerställa att du använder den på rätt sätt. Om du regelbundet använder en proppborttagare kan du behöva investera i en produkt som kan lämnas kvar i rören för att förhindra att proppar återkommer.

Använd bakpulver och vinäger tillsammans

Bakpulver är en mycket mångsidig produkt som har många olika användningsområden i hemmet. En av dess mest användbara användningsområden är i köket, där det kan användas för att hålla diskhon och rören rena och fria från svårborttagna föremål. Bakpulver kan naturligt avlägsna lukter och rensa bort matpartiklar och fett som kan finnas i diskhon. Det kan också användas för att hjälpa till att bryta ner och spola bort mineralavlagringar som har samlats i dina rör. Använd bakpulver och vinäger tillsammans för att hjälpa till att bryta ner och spola bort eventuella befintliga mineralavlagringar i dina rör. Häll helt enkelt 1 kopp bakpulver i ditt avlopp, följt av 1 kopp vinäger, och låt blandningen sitta i cirka 30 minuter.

Använd en sil för att fånga upp matpartiklar i diskhon

Om du vill förhindra att matpartiklar kommer in i diskhon och orsakar en propp kan du investera i en köksfilter. Dessa praktiska anordningar passar över avloppet och låter vattnet rinna fritt genom diskhon, men förhindrar att mat och andra partiklar täpper till dina rör. Dessa kan vara ett bra tillägg till din diskbänk och de flesta är mycket enkla att installera. Se till att rengöra silen regelbundet för att förhindra att mat och fett samlas upp och orsakar stopp i dina rör.

Lägg inte kaffesump i diskhon

Även om kaffesump är bra för att gödsla växter och hjälpa dem att växa, är det inte bra för diskhon i köket. När kaffesumpen hälls ut i diskhon kan den långsamt samlas och hårdna, vilket kan leda till att rören täpps till. Om du gillar att brygga kaffe hemma kanske du vill hitta ett annat sätt att göra dig av med kaffesumpen som är mindre skadligt för diskhon.

Låt inte fett samlas i avloppet till diskhon.

En annan av de vanligaste orsakerna till proppar i köksbänkar är fett. När fett hälls ut i avloppet till diskhon byggs det upp och orsakar en propp. Detta kan förebyggas genom att se till att du inte häller ut fett i avloppet. Du kan göra dig av med fett på flera olika sätt, men ett av de bästa alternativen är att hälla det i en isbricka. När fettet fryses blir det fast och kan slängas i soporna. Du kan också använda ett fettfilter och placera det över avloppet i din diskbänk för att fånga upp överflödigt fett som kan hällas ner i avloppet.

Om det blir panikstopp

Om det blir en nödsituation ska du naturligtvis ringa en spolningsfirma som kan ordna stoppet direkt, genomlysa så det inte uppstått fler skador. Och ge dig goda tips och råd.

Sammanfattning

Köksbänken är en av de mest använda delarna i huset, så det är viktigt att vidta åtgärder för att förhindra att proppar bildas och orsakar skador i rör och på huset. Genom att hålla ett städschema, regelbundet använda avloppsrenare, använda bakpulver och ättika tillsammans, använda en sil för att fånga upp matpartiklar och inte låta fett samlas i diskhons avlopp kan du hjälpa till att förebygga proppar i i rören till diskhon.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0