Få dina jordgubbar att hålla sig fräscha längre!
Har du tröttnat på att kasta dina nyinköpta, eller nyodlade jordgubbar, redan efter ett par dagar i kylen, här kommer videon som visar exakt hur man gör för att förlänga livslängden på dessa sommargobitar.
Ingredienser
Du behöver:
• Jordgubbar (gärna ekologiska, då konventionella besprutas kraftigt, även svenska)
• Ättiksprit 12% eller vitvinsvinäger, 0.5 dl
• Vatten, 5 dl
• Ren kökshandduk
• Lite hushållspapper
Gör så här:
1. Skölj de nyinköpta jordgubbarna och plocka bort ev dåliga bär. (Snoppa inte av!)
2. Blanda ättiksprit och vatten i en skål.
3. Doppa ner jordgubbarna.
4. Lägg ut jordgubbarna separerade på kökshandduk eller hushållspapper. Låt torka.
5. Lägg lite hushållspapper i botten på originalförpackningen med jordgubbar eller i en matlåda och lägg ner jordgubbarna. (Sätt inte på ett helt lufttätt lock om du använder matlåda.)
6. Klart! Nu håller jordgubbarna upp till 2 veckor i kylskåp!
Jordgubbarna kommer INTE smaka ättika alls. De smakar precis som vanligt!