Grilla härliga revbensspjäll som ett proffs: så gör du

Revbensspjäll är en av de mest populära rätterna på en amerikansk grillmeny, riktigt härliga smakbomber. Men det är inte så lätt som du kanske tror att grilla perfekta revbensspjäll. Hur grillar man dem så att de får den där klibbiga, vinägeraktiga glasyren och den mjuka konsistensen som faller av benet? Om du någonsin har kämpat för att göra den perfekta revbensspjällen kan du vara säker på att du inte är ensam. Många människor kämpar för att få till sina grillade revbensspjäll på rätt sätt eftersom det krävs en unik kombination av smaker, beredningsmetoder och tillagningstider. Som tur är har vi alla de bästa tipsen om hur man grillar grillade revbensspjäll på en grill, så att nästa sats blir perfekt varje gång! Fortsätt läsa för allt du behöver veta om hur man grillar revbensspjäll på en grill…

Varför är det så svårt att tillaga revbensspjäll?

Det är faktiskt ganska enkelt. Anledningen till att det är så svårt att tillaga perfekta revbensspjäll är att de är både väldigt feta och väldigt köttiga. Om du inte är försiktig när du grillar dem kan de bli antingen för torra eller inte tillräckligt mjuka. revbensspjäll tillagas traditionellt med en torr gnidning, röks vid låg temperatur i många timmar och glaseras sedan med en söt och kryddig barbecuesås. Den torra gnidningen innehåller mycket salt och socker som hjälper till att bryta ner fettet i revbenen och gör dem tillräckligt mjuka för att kunna ätas med fingrarna. Den långa tillagningsprocessen vid låg temperatur hjälper också till att bryta ner fettet, vilket ger otroligt mjuka revbensspjäll. Barbecuesåsen har ett högt sockerinnehåll som karamelliseras när revbenen tillagas på låg värme, vilket ger en klibbig, glaserad beläggning.

Vilket är det bästa nötköttet för revbensspjäll?

Du kan tillaga revbensspjäll med de flesta typer av nötkött, men du får bäst resultat med billigare revbensspjäll. Den bästa köttbiten för revbensspjäll är St. Louis- eller spare-ribbor. Om du vill använda baby back ribs måste du ta bort membranet från revbensspjällets baksida. Detta är ett tunt, krispigt, stretchigt lager som gör revbenen svåra att äta. Om du använder chuck ribs är processen lite annorlunda eftersom dessa revben har en köttigare konsistens och mycket mer fett. Det bästa sättet att tillaga dessa revbensspjäll är att grilla dem långsamt som du skulle göra med en brisket.

Hur man grillar revbensspjäll på en kolgrill

När du grillar revbensspjäll på en kolgrill finns det två viktiga saker att tänka på, låg värme och låg luftfuktighet. Hög värme bränner sockret i grillsåsen och gör att revbenen smakar bittert. Samtidigt kan hög luftfuktighet göra grillsåsen klibbig och göra revbenen svåra att äta. Om du använder en kolgrill följer du de här stegen för att laga revbensspjäll på en kolgrill: Använd först träkol i form av klumpar för att starta grillen. Detta ger dig en ren och jämn värmekälla som är mycket bättre än briketter. Bygg sedan upp en eld med två zoner genom att lägga kolet på ena sidan av grillen och lämna den andra sidan helt tom. På så sätt kan du tillaga dina revbensspjäll långsamt vid indirekt värme, vilket ger den bästa grillen. Slutligen ska du se till att dina revbensspjäll är ordentligt kryddade med en torr gnidning innan du börjar grilla.

Hur man grillar revbensspjäll på en gasgrill

Om du grillar revbensspjäll på en gasolgrill måste du vara extra noga med att reglera temperaturen. Medan en kolgrill naturligtvis har en högre luftfuktighet, så att din grillsås inte bränns, har en gasgrill en hög luftfuktighet, så du måste vara extra försiktig så att din grillsås inte bränns. För att tillaga revbensspjäll på en gasolgrill följer du de här stegen: Börja med att använda träkol i form av hårda träklumpar. Även detta ger dig den mest jämna värmekällan som möjligt. Se sedan till att grillgallret är rent och väloljat innan du börjar laga mat. Fett hindrar grillsåsen från att karamellisera, vilket gör att dina revben smakar bittert. Slutligen ska du använda samma tvåzonseld som när du lagar mat på en kolgrill. På så sätt kan du tillaga dina revbensspjäll långsamt vid indirekt värme.

Så här avgör du när dina revbensspjäll är färdiga

Det bästa sättet att avgöra när dina revbensspjäll är klara är att använda en kött-termometer. Stick in termometern i den tjockaste delen av revbenen, där det finns minst fett. USDA rekommenderar att du grillar revbenen till en innertemperatur på 78 grader. Om du inte har någon kötttermometer kan du testa hur mörka dina revbensspjäll är genom att trycka ner ribborna med en gaffel och känna efter hur mycket motstånd de gör. Om revbenen känns kladdiga är de inte färdiga än. Du kan också använda ”tandtestet” för att avgöra om dina revbensspjäll är genomstekta. Den här metoden är bara halvprecis, så vi rekommenderar att du också använder en kötttermometer.

De 3 viktigaste sakerna när du grillar revbensspjäll på grillen

Först och främst måste du se till att dina revbensspjäll är ordentligt kryddade. Det finns inga riktiga regler när det gäller kryddning av revbensspjäll, men vi rekommenderar en enkel blandning av salt, peppar och andra kryddor som du gillar, t.ex. chilipulver eller cayennepeppar. För det andra måste du se till att dina revbensspjäll tillagas ordentligt. Det bästa sättet att göra detta är att tillaga revbenen på låg värme och använda en kötttermometer. Slutligen måste du se till att du hanterar dina revbensspjäll på rätt sätt efter att de har tillagats. Det bästa sättet att göra detta är att använda en grillhandske när du hanterar revbenen och att servera dem med sås.

Tags:

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0