Bilar vi minns från film och TV

Älskar du film och tv-serier så lär det finnas en rad bilar som ligger dig varmt om hjärtat. Bilar används ofta för att säga något om karaktärerna, och ju mer udda personligheter en serie har desto troligare är det att det dyker upp spännande fordon i handlingen. Vem minns inte till exempel Batmans coola Batmobil, Thelma och Louise Ford Thunderbird eller Mr. Beans töntiga lilla låda?

Batman

Den har fått flera uppföljare, men ingen batmobil är som originalet. Den Lincoln Futura som körde runt i allas tv-rutor på 60-talet är troligtvis en av film- och tv-historiens mest populära bilar.

Tillbaka till framtiden

DeLorean DMC-12 är inte bara en bil utan också en tidsmaskin. Med sin retro-futuristiska design och sin iskalla silverfärg är den en bil som ingen som sett filmerna kan glömma. Trots sin status som filmstjärna blev modellen aldrig populär på den “riktiga” bilmarknaden, men för inbitna filmnördar är den ett fordon värt att tala om i århundraden.

James Bond

James Bond-filmserien har fler ikoniska bilar än någon av sina konkurrenter. Den som tittarna minns bäst är troligtvis den Aston Martin DB5 som Sean Connery hade äran att köra i klassikern Goldfinger. 60-talets filmpublik blev minst sagt imponerad av att hjältens bil var utrustad med både katapultstol och missiler. Roger Moore-varianten av Bond hade även han en rad supercoola bilar, till exempel en vit Lotus Esprit S1 i Älskade spion från 1977.

Thelma & Louise

Den Ford Thunderbird som till slut tog Thelma & Louise till en bättre värld blev lika saknad som kvinnorna som körde den. Den här filmen innehåller en uppsjö av oförglömliga scener, och bilen är med i varenda en. Få filmscener är så snygga som den där kvinnorna kör genom natten medan de lyssnar till Marianne Faithfulls Ballad of Lucy Jordan.

Mr. Bean

Mr. Bean är supertönten framför alla, så vad kan passa honom bättre än en Mini 1000 från 1977? Beans kompakta lilla bil är nästan som en biroll som för handlingen framåt och hjälper oss att känna sympati för huvudrollen även när denne är på sitt allra värsta humör.

Helgonet

Idag är det inte många som följt tv-serien Helgonet, men de flesta vet ändå att hans bil var en Volvo P1800. Även om du aldrig sett ett endaste avsnitt av tv-klassikern så vet du säkert i alla fall att Roger Moore var ruskigt cool och stilfull i sin svenska bil.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0