fbpx

Använd salt för att bli kvitt ogräs i din trädgård 

Identifiera ogräset 

Innan du börjar använda salt är det viktigt att identifiera ogräset du vill bli av med. Detta beror på att inte allt ogräs kan dödas med salt. Bredbladiga ogräs som maskrosor, groblad och klöver kan dödas med salt.  

Blanda salt och vatten 

För att göra en saltlösning blandar man 2 dl salt i 2 dl varmt vatten. Rör om lösningen tills saltet löser sig helt. Du kan lägga till en liten mängd diskmedel till lösningen eftersom det kan hjälpa saltet att fastna på ogräslöven. 

Applicera saltlösningen 

Använd en sprayflaska och applicera saltlösningen direkt på ogräsets blad. Se till att täcka dem ordentligt. Var noga med att inte få saltlösningen på några växter eller gräs du vill behålla eftersom saltet i så fall kan skada dem också. 

Upprepa processen 

Det kan ta några dagar för saltet att döda ogräs och du kan behöva applicera saltlösningen mer än en gång. Kontrollera ogräset efter några dagar för att se om det har börjat vissna eller bli brunt. Om inte, så är det bara att applicera saltlösningen igen. 

Övervaka området 

Efter att ogräset har dött så övervakar du området för att säkerställa att det inte växer ut igen. Du kan också lägga till ett lager kompost för att förhindra ogräs från att växa i framtiden. 

Tänk på var du saltar  

Det är viktigt att notera att användning av för mycket salt kan skada jorden. Det rekommenderas inte att använda salt för att döda ogräs i områden där du planerar att odla växter eller blommor. Att använda salt för att döda ogräs i områden som gångvägar och uppfarter kan dock vara effektivt och miljövänligt. 

Att använda salt för att döda ogräs är en enkel och effektiv metod. Genom att följa stegen ovan kan du bli av med ogräs utan att använda skadliga kemikalier eller skada miljön. Så nästa gång du ser ogräs dyka upp i din trädgård så är det bara att ta lite salt och sätta igång! 

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0