Skicka en överraskning! 5 fina sätt att visa din omtanke på mors dag

Det går tyvärr inte alltid att träffa mamma på mors dag. Hoppas att du ringer henne, men utöver det – skicka en överraskning! Blommor är alltid fint, men det finns mycket annat skoj hon kan få i år. Du hittar det mesta på nätet, vi ger dig några inspirerande idéer.

En lyxig frukost till mamma

Många caféer och restauranger runt om i landet levererar mat hem. Gillar din mamma en  läcker och lång frukostsittning kan du se till att hon får just det på mors dag. Är du inte där och kan fixa det åt henne kan du alltid beställa det. 

Dagen till ära kan mamma få extra gott kaffe och färskpressad juice, en croissant, en lyxig smörgås, en muffins, smoothie eller yoghurt – gärna saker som hon tycker om men inte äter till vardags.

Skriv det i choklad! – Skicka ett chocotelegram

När du vill ge mamma en verkligen personlig present är choklad med text eller bild på rutorna ett smakrikt och roligt alternativ! Du bestämmer själv vad som ska stå på chokladen, och kan använda egna foton. Några rosor till, och överraskningen är färdig! Företaget som erbjuder tjänsten skickar presenten direkt till mamma.

En presentlåda i trä för en vinflaska

Om du har tänkt ge mamma en flaska vin kan du göra det med ett roligt tillägg som gör presenten unik och uppskattad. Köp en vinlåda av trä till flaskan. Då behöver du inte heller köpa något kort till din present, du kan låta trycka din hälsning direkt på lådan! En gedigen trälåda är inte bara en vacker present, den skyddar även vinflaskan vid transport.

Du använder en visuell designer på hemsidan av företaget som säljer vinlådorna, för att skapa din helt egen design. Ladda upp ett foto, lägg till en text, och du har skapat en minnesvärd present till mamma. Sen kan du leverera vinet till mammas dörr.

Nalle med hjärta

En pytteliten nalle i storlek av en tändsticksask med ett chokladhjärta eller en lott, eller en liten mjuk enhörning, eller en kanin med en silkesrosett – är det något just din mamma skulle bli glad av att få? Detta är speciellt kul att beställa på nätet när barnbarnen får vara med och välja, och mamma/mormor får känna sig uppskattad av flera generationer. Denna present kan också beställas direkt till mammas adress, så när du beställt klart är du färdig.

Skicka en present som du plockat ihop själv

Har du tid och möjlighet kan du naturligtvis plocka ihop något som du vet att mamma blir glad av – ett färskt foto av dig och barnen, ett brev från dig, ett egengjort presentkort med ett löfte om att gå på bio eller teater tillsammans i framtiden, chokladpraliner, en fin kylskåpsmagnet, eller något du tillverkat själv. 

Packa fint och skicka iväg i tid!

Modersdyrkan fanns redan i forntida Grekland

På många håll i världen har mödrar firats på olika sätt på en speciell dag. På mors dag, som vi känner till den, ger barn sina mammor presenter och kort som de tillverkat i skolan och vuxna barn besöker sin mamma med blommor med sig. I Sverige firades mors dag första gången 1919, och det bestämdes att dagen skulle högtidlighållas sista söndagen i maj.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0