Allt för uteköket – så hittar du ditt utekök online

Dags att bygga ett utekök? Det finns många vägar att skapa drömplatsen i trädgården. Antingen ritar du och bygger ett helt nytt från scratch, använder dig av gamla stommar från Blocket eller så köper du ett komplett från en möbelbutik. Här är tips på utekök som finns ute i butik. 

Komplett utekök från Ikea

På Ikea hittar du ett komplett utekök som heter Grillskär. Det kostar 10 474 kronor och ingår en gasolgrill, sidobrännare, diskbänk med diskho och arbetsytor med hyllor. Köksön ger möjlighet att förvara grönsaker, porslin och andra förnödenheter. Vill du ha rinnande vatten kopplar du diskbänken till trädgårdsslangen. 

Vill du bygga ett eget utekök säljer Ikea delar av Grillskär. Då har du möjlighet att anpassa efter ditt eget behov. 

Utekök från Hillerstorp

Laga sommarens festmåltider i det här uteköket. Modellen heter Läckö och är tillverkad i Sverige. Träet är FSC-certifierad kärnfuru från Norrland. Kommer från Ellos Home och kostar 5 795 kronor. 

Utekök från Brafab

Förbered middagen i uteköket från Brafab som heter Bellac. Det är tillverkad i mattlackerad aluminium och har en stenskiva. Den har även kran och vask som gör det möjligt att diska och skölja grönsakerna. Uteköket går även att köpa i vitt. Från Ellos Home och kostar 5 499 kronor. 

Utekök från Hillerstorp

Grillkvällen börjar vid det här uteköket. Åminne arbetsbänk från Hillerstorp finns i vitt aluminium med vit hylla och gråmelerad bänkskiva. Priset är cirka 6 300 kronor. 

Praktiskt med rullvagn

En perfekt detalj till uteköket är en rullvagn. Samla kryddor, porslin, glas och olja på en rullvagn som du enkelt kan flytta på. Den här heter Nissafors och kostar 349 kronor på ikea. Finns även i vitt och i rött. 

Tips för uteköket!

Oavsett om du köper ett nytt, komplett utekök eller bygger ett eget finns det några tips och tricks för att få ett drömmigt utekök. 

  • Satsa på förvaringen så kan du förvara porslin, glas, bestick, kryddor, oljor, köksredskap och grilltillbehör i uteköket och slipper springa in i huset för att hämta det du behöver. 
  • Planera för en vask och kran med rinnande vatten. Då kan du diska allt direkt, skölja grönsaker och tvätta händerna. Det kommer att göra det mycket behagligare i köket. 
  • Bygg ytor för tillredning. Många tycker att det viktigaste med ett utekök är att det ska finnas plats att tillaga maten och att man ska kunna vara fler än en person. Se till att tänka på det vid planeringen av ett utekök. 
  • Köp en större grill! Gillar du att ha fest så snåla inte när det kommer till grillen. 
Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0