Bli av med myggen

Kliande bett över hela kroppen efter gårdagens grillkväll? Få saker är så irriterande som myggbett som kliar, blir röda och svullnar upp. Så här gör du för att bli av med sommarens största plåga – här är tipsen som faktiskt fungerar mot mygg. 

De här här dras myggen till

Täck hela kroppen för att slippa bli biten av myggen. Kläderna bör vara ljusa eftersom myggen dras till mörka färger. För att inte bli biten kan man använda lösa plagg som sitter skönt. Det är lättare att sticka igenom tajta plagg. 

Har du märkt att du får mer myggbett när du druckit alkohol? Det har flera förklaringar, bland annat att blodkärlen blir mer ytliga. Dessutom ska de dras till andedräkten efter att man har druckit alkohol. 

När det kommer till andra dofter, så dras myggen till människor som doftar parfym. Undvik starka deodoranter, hårspray, parfymer och tvålar då myggen älskar dessa starka dofter. 

Dofterna myggen ogillar

Lavendel, vitlök, citron och rosmarin ska vara dofter som myggen skyr. Testa att göra eget myggmedel med hjälp av eteriska oljor med dofterna för att skrämma bort dem på ett giftfritt och enkelt sätt. 

Rensa tomten

Har du mycket vatten på tomten? Se till att vattenpölar och dylikt torkar, då myggen brukar lägga sina ägg i dem. Det brukar även rekommenderas att man klipper gräset så kort som möjligt och rensar trädgården från ogräs. Rensa även trädgården från snår och vilt buskage. 

Nya trenden: Myggklockor

En myggklocka skrämmer bort myggen med hjälp av ljudfrekvenser och UV-ljud. Det har blivit ett populärt alternativ på senaste tiden, och det bästa är att inga djur skadas och att alla kan använda den då man inte kan vara allergisk. Det bästa är att den fungerar lika bra på vuxna som på barn. 

Populärt med myggfångare

På senare tid har det blivit populärt med myggfångare. Det finns olika typer av myggfångare i butikerna. Vissa dödar myggen, medan andra skrämmer bort dem med hjälp av exempelvis ljud.

Några av modellerna använder sig av UV-ljus. Myggen lockas in i en behållare med hjälp av värme och ljus från fångaren. När de är fast i behållaren torkar de ut och dör på ett helt kemikaliefritt sätt. Det finns även andra myggfångare som “grillar” myggen, vilket ska gå förhållandevis snabbt innan de dör. Många av modellerna har dessutom myggmedel i behållarna. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0