Årets julklapp: stormköket – perfekt när man träffas utomhus

Pandemin har gjort att många varit ute i naturen under det gångna året. Det enda säkra sättet att träffa personer i riskgrupper har varit att träffas utomhus. Av den anledningen känns årets julklapp som ett naturligt val, och något som verkligen representerar 2020.

För trettiotredje året i rad utser HUI Research Årets julklapp, och i år föll turen på stormköket. Ni vet en sån där portabel kastrull med brännare som man tar med sig när man campar. I de här tiderna är det inspirerande att tänka att man faktiskt kan träffa sina nära och kära över en måltid – även om restaurangbesök eller hemmamiddagar inte är att tänka på.

Outdoorbutiker har slagit rekord

Många branscher har upplevt en nedåtgående trend, men det finns en bransch som har gått mot strömmen – nämligen sport och fritid.

– När vi söker oss ut i naturen uppstår behov av nya kläder och ny utrustning. Pengar som annars hade lagts på utlandsresor har delvis gått till inköp av tält, sovsäckar och stormkök i syfte att maxa svemestern, och sporthandeln har därför sett fina försäljningssiffror under året när flera andra branscher har haft det tufft, säger Jonas Arnberg, VD på HUI Research.

Kriterier för Årets julklapp

Årets julklapp väljs utifrån tre kriterier, varav ett måste vara uppfyllt:

  • Årets julklapp ska representera den tid vi lever i
  • Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse
  • Årets julklapp ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Enligt HUI Research representerar stormköket den tid vi lever i. Begreppet “i dessa tider” har blivit populärt och många har semestrat på hemmaplan och begett sig ut i skog och natur.  

Stormkök under 500 kronor

Stormkök finns i olika varianter och prisklasser. Här har vi samlat tre stormkök under 500-lappen.

Trangia 28-T Mini – 335 kronor

Det här minitriangaköket från Outnorth är precis som det heter – litet. Det är helt enkelt ett pyttelitet kök som är perfekt för ensamvandraren och passar precis i militärbyxor eller bälgficka. I paketet ingår spritbrännare, vindskydd och tång.

Bild: Outnorth

Trangia stormkök 27-3 UL – 455 kronor

Vill man laga mat till två personer är det här nätta stormköket perfekt. Det finns på sportkedjan XXL och består av spritbrännare, två kittlar i aluminium och en stekpanna.

Bild: XXL

Stormkök från Jula – 249 kronor

En budgetvariant av stormkök finns på Jula. Paketet innehåller två kastruller med storlekarna 1,3 respektive 1,5 liter, en stekpanna, vindskydd, brännare och en spännrem och sätta ihop allt med.

Bild: Jula

Årets julklapp de senaste tio åren:

2020: Stormkök
2019: Mobillådan
2018: Det återvunna plagget
2017: Elcykeln
2016: VR-glasögonen
2015: Robotdammsugaren
2014: Aktivitetsarmbandet
2013: Råsaftcentrifugen
2012: Hörlurar
2011: Matkassen

Facebook Comments

Tags:

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0