3 kurer för torra läppar i vinter – Så enkelt gör du dem hemma

Vintertid kan kylan vara en påfrestning för våra läppar, vilket ofta resulterar i torra och spruckna läppar. Den konstanta växlingen mellan den kalla utomhusluften och den torra, uppvärmda inomhusmiljön kan ta hårt på vårt känsliga skinn på läpparna. Lyckligtvis finns det enkla och naturliga sätt att bekämpa torra läppar och en av de mest effektiva metoderna är att göra dina egna läppbalsam hemma. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de bästa hemmagjorda recepten för läppbalsam samt några användbara tips för att hålla dina läppar mjuka och återfuktade hela vintern.

grayscale photo of person's lips

Recept på hemmagjorda läppbalsam

Kokosolja och bivaxläppbalsam:

 • 1 msk kokosolja
 • 1 tsk bivax
 • 5 droppar eterisk olja (t.ex. pepparmynta eller lavendel)

Gör såhär
Smält kokosoljan och bivaxen i en skål över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda i eterisk olja efter smältningen. Häll blandningen i små behållare och låt den stelna. Applicera detta naturliga läppbalsam när du behöver extra återfuktning.

Sheasmör och mandeloljebalsam:

 • 2 msk sheasmör
 • 1 msk mandelolja
 • 1 tsk honung (valfritt)

Gör såhär
Blanda sheasmör och mandelolja noggrant. Om du vill kan du också tillsätta honung för extra återfuktning och smak. Häll blandningen i små burkar eller rör och låt den stelna. Applicera detta närande balsam dagligen.

Avokado- och honungsbalsam:

 • 2 tsk avokadopuré
 • 1 tsk honung
 • 1 tsk olivolja

Gör såhär
Mixa avokadon till en slät puré och blanda sedan med honung och olivolja. Denna blandning är rik på näring och vitaminer som hjälper till att återfukta dina läppar. Förvara i en liten burk och använd vid behov.

Tips för att hålla dina läppar mjuka

Exfoliera regelbundet: Använd en läppscrub en eller två gånger i veckan för att ta bort döda hudceller och förbättra absorptionen av fuktgivande produkter.

Drick tillräckligt med vatten: Håll dig ordentligt hydrerad för att förebygga torra läppar. Vatten är nyckeln till välmående, både för din kropp och dina läppar.

Skydda dina läppar från kylan: Använd en scarf eller halsduk för att skapa en barriär mot kylan och förhindra att dina läppar förlorar fukt när du är utomhus.

Undvik att slicka dina läppar: Saliv kan torka ut läpparna ännu mer, så undvik att slicka på dem. Använd istället ett läppbalsam för återfuktning.

Använd en luftfuktare: Om du har problem med torra läppar inomhus kan en luftfuktare hjälpa till att hålla luften fuktig och förhindra att dina läppar torkar ut.

Med dessa hemmagjorda läppbalsamrecept och användbara tips kommer du att kunna hålla dina läppar mjuka och smidiga hela vintern. Ta hand om dina läppar och låt dem stråla, oavsett väderförhållandena!

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0