7 matvaror du inte ska värma i mikron

Att värma mat i mikrovågsugnen är det absolut smidigaste och enklaste sättet att få varm mat. Däremot finns det vissa matvaror som inte är optimala för att tillagas i mikron. Allt från ägg till kött – här är anledningarna. 

1. Ägg

Har du testat att tillaga ett ägg i mikrovågsugnen? Har du gjort det var det troligtvis enda och sista gången. Ägg brukar nämligen explodera när man värmer den i mikron. Däremot brukar det att gå att köpa speciella äggkokare till mikron, men enklast är nog att köpa en äggkokare eller koka på det vanliga sättet, på spisen.

2. Vindruvor

Nu brukar kanske inte så många mikra vindruvor, men få inte för dig att testa. Vindruvorna exploderar ofta när man mikrar dem. Att mikra annan färsk frukt och bär rekommenderas inte helller.

3. Chili

Chili klarar sig utmärkt i mikron, men se upp. Chili har en tendens att bli ännu starkare när man mikrar. 

4. Vatten 

Vattnet blir inte odrickbart av att mikras, men det blir snarare kokhett. Tar du ut glaset kan du bränna dina händer och ännu värre om du dricker av det varma vatten – du riskerar nämligen att brännskadas.

5. Kött som är fruset

Att tina upp kött i mikron är en riktigt dålig idé. Det blir nämligen inte jämnt upptinat, då vissa delar blir för varma och andra är fortfarande djupfrysta. Dessutom finns risk för bakterietillväxt. Om du vill tina upp köttet snabbt finns det mycket bättre sätt att göra det på. 

6. Örter 

Torkade örter är gott i pasta eller till köttet, men hade du tänkt torka örterna i mikron? 

Gör inte det! De är nämligen redan väldigt torra, vilket gör att risken finns att de fattar eld. 

7. Aluminiumfolie

De flesta vet nog det, men mat i aluminiumfolie ska inte mikras. Folien kan skapa gnistor och förstöra hela mikron. Du ska inte stoppa i något med metall i mikron av samma anledning, om inte tillverkaren av produkten skriver att den är säker för mikrovågsugn

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0