7 prylar för ett säkrare hem

Vad behöver egentligen för ett säkert hem? Värdeskåp, hemlarm, fjärrstyrd belysning – det finns en uppsjö av prylar på marknaden. Vi har undersökt prylarnas funktion och när det kan vara bra att investera i dessa. 

Marknaden är enorm för smarta prylar och säkerhet, och den ökar hela tiden. Det bästa är att planera: Vad behöver egentligen du? Tänk på ditt behov och gör en helhetsbedömning över ditt hems säkerhet för att inte köpa en massa prylar som faktiskt inte är nödvändiga. 

1. Brandfilt och brandsläckare

Det ska finnas brandfilt och brandsläckare i hemmet, för att kunna släcka mindre bränder. Brandfilt används i till exempel kök, för att kväva elden. Den ska inte kastas på elden, utan man ska snarare trycka filten mot det som brinner. En pulverbrandsläckare rekommenderas som handbrandsläckare, då pulvret fungerar väldigt effektivt. Det ska finnas minst en brandsläckare per våningsplan.

2. Brandvarnare

Alla hem ska ha en brandvarnare, helst fler. Tumregeln är att det ska finnas en brandvarnare för varje 60 kvadratmeter. Laddar ni mobilerna i sovrummet ska det finnas en brandvarnare där, annars ska brandvarnaren ligga i anslutning till sovrummet så att ni hör om den varnar under natten. Undersök om batterierna fungerar en gång i månaden

3. Hemlarm

Utgå från dina behov när du funderar över om du behöver ett hemlarm. Bor du på bottenvåningen i ett flerfamiljshus, i villa eller radhus kanske du behöver ett larm, medan bor du i lägenhet längre upp kanske du behöver fundera mer över behovet. 

4. Värde- eller kassaskåp

Har du många saker för ett högt värde kan du behöva ett värdeskåp. Det gör värdesakerna mer otillgängliga för inbrottstjuvar. 

5. Digitala lås

Digitala lås har blivit mycket populära de senaste åren. Är du bortrest kan du be vänner eller grannar att hjälpa dig med att vattna blommorna, ta undan post och annat som får inbrottstjuvar att tro att du är hemma. Genom din smartphone skickar du en tillfällig kod så att dina vänner kan ta sig in för att pyssla om ditt hem. 

6. Fjärrstyrd belysning

Nu finns det en uppsjö av smart belysning på marknaden. Fjärrstyrd belysning är praktiskt när du befinner dig på resande fot, då är det bara att slå på lamporna då och då för att inbrottstjuven inte ska märka att du inte är hemma. 

7. Övervakningskamera

Det är få saker som skrämmer inbrottstjuvar mer än synliga övervakningskameror. Genom en app går det att se vad som händer i hemmet i realtid. Även här gäller det att se över sitt behov och fundera över om det är viktigt.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0