5 tips för bättre förvaring

Vill du få mer ordning hemma? Det är inte alltid lätt. Genom åren är det lätt att samla på sig saker som inte har hittat hemma någonstans. Vi guidar dig till hur du skapar ordning i kaoset och hur du ska tänka när du planerar din förvaring.

Människor med riktigt bra förvaring har alla en sak gemensamt – de har planerat den. Sätt dig ner med penna och papper och skriv ner era problemområden. Är det hallen som alltid är fylld med barnens teckningar och alldeles för mycket skor och kläder? Eller vardagsrummet som alltid är full av leksaker? Skriv en åtgärdsplan: Vad behöver vi? Hur ska vi lösa problemen? Det kommer att förenkla ditt arbete!

1. Var sak på sin plats

Leta efter saker som inte har en tydlig plats och ge dem ett hem. Kanske behöver du en låda med “allmänt”, med saker som används men inte har en speciell plats. 

2. Förvara mer i skåp

Förvara smågrejer i skåp, för de sväljer i princip allt. Det går att samla allt från tidskriftssamlare för viktiga papper, textilier, teknik och pyssel i skåpen – saker som vanligtvis är fula och ger ett stökigt intryck. Det är också snyggt att ha flera sektioner med skåp, gärna längs en hel vägg. Till exempel har Ikeas succé Ivar blivit extremt populär i vardagsrum och sovrum. Nu till våren släpper Ikea nya dörrpar – i trendig rotting. 

3. Utnyttja takhöjden

När du planerar din förvaring, tänk på att utnyttja takhöjden. Kanske ett förvaringssystem som exempelvis Elfa kan hjälpa dig? På så vis maxar du ditt boendes möjligheter till förvaring. Högst upp lägger du saker som du använder sällan. 

4. Hitta nya platser

Det är lätt att glömma bort skrymslen som exempelvis under sängen. Investera i stora lådor, gärna med hjul, som du kan ha under sängen. Ha gärna en sängkappa på sängen så blir det lättare att gömma fula lådor. Har du en trappa i hemmet? Under trappan finns oändligt med utrymme för att förvara till exempel dammsugare, hygienartiklar eller verktyg. 

5. Inred med favoritprylarna

Visa upp det du håller extra kär på hyllor och väggar. Investera i riktigt snygga hyllor där du  placerar dina favoriter. Prydsnadsgrejer, växter och ljusstakar kan bli fina stilleben på soffbord, matbord och fönsterbrädor. Tillsammans skapar alla dina favoriter din unika, personliga inredningsstil.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0