7 vackra vinglas till det dukade bordet

Bjud in till fest och duka med vackra vinglas. Dricker du helst ett torrt vitt vin eller ett fylligt rödvin? Oavsett går det att hitta riktigt snygga glas i butikerna. Välj mellan klassiska vinglas eller glas med en twist. 

1. Enklaste varianten

Stilrena vinglas för vitt vin. Kupan är avsmalnad och foten är nätt. Säljs på Åhléns i 4-pack till det utmärkta priset 199 kronor. 

2. För den som gillar lyx 

Ett av de mest unika vinglasen är det här vackra. Det är ett munblåst vinglas i kristall från Målerås. Glaset heter Into the Woods och är formgivet av Ludvig Löfgren. Ett rödvinsglas kostar 579 kronor styck. 

3. Modern klassiker 

Den här klassikern blir aldrig uttjatad! Essence från Iitala är formgivet av Alfredo Häberli och passar i en riktigt modern dukning med vita tallrikar och silverbestick. 2 glas kostar cirka 368 kronor. 

4. Sätt guldkant 

Duka upp med vinglas från Fyrklövern. Den guldiga detaljer är pricken över i. Ett glas kostar 259 kronor. Glaset är tillverkat i miljökristall och är ett samarbete med det danska smyckesföretaget Dyrberg/Kern. Glaset har deras logga på foten. 

5. Nyhet från Nordal

Vinglaset Garo från danska inredningsföretaget Nordal är en av deras höstnyheter. Det plommonlila glaset gör dukningen mer spännande och kan matchas mot gröna, gråa och vita detaljer för rätt känsla. Kostar 189 kronor. Vinglaset finns även i andra roliga färger som gult och blått, om inte lila känns helrätt. 

6. Tidlös design

Tidlösa vinglas i kristall som passar den klassiska, romantiska dukningen med brutna vita servetter och tända ljus. De här är vitvinsglasen som säljs i 4-pack och kostar cirka 499 kronor. Kommer från tyska Spiegelau och kollektionen heter Lifestyle. 

7. Klumpigt & retro

Gulliga vinglas för vitt vin som kommer från House Doctor. Modellen heter vintage och är lite klumpiga i tydlig retrostil. Kostar 99 kronor på exempelvis Ellos Home.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0