Börja med en kreativ hobby!

Sugen på att göra något kreativt i höst? Då är det kanske dags att börja med en skapande hobby. Skapande är rogivande och framför allt väldigt roligt. Det bästa av allt är att du kan använda många av sakerna själv eller ge bort i present. 

Dreja

En hobby som har fått en riktig boom är keramik och drejning. Att skapa med händerna är rogivande och även om det är ganska svårt går det snabbt att få ihop en skål eller dylikt.  Det finns ofta kurser hos keramiker som är yrkesverksamma, förutom hos studieförbunden.  En nackdel med drejning är att det är mycket populära kurser med få antal platser och ofta ganska dyrt. Vill du däremot bara pyssla med lera finns det lera och verktyg att köpa i hobbyaffärer. 

Broderi

En enkel, billig hobby är broderi. Det finns massor av färdiga broderikit i hobbybutikerna om du inte vet vad du behöver köpa för att komma igång. Dessutom är instruktionerna ofta tydliga och enkla. 

Lego

Inte traditionellt skapande, men att bygga lego är både kul, kreativt, pilligt och stimulerande. I butikerna finns massor av lego-kit för den som vill bygga exempelvis Taj Mahal eller ett rymdskepp från Star Wars. Eller så så köper du lösa bitar och bygger en helt egen design.

Upcycla gamla möbler

Återbruk är hett! Varför inte köpa gamla möbler på Marketplace eller Blocket och snygga till? Man kan antingen förändra helt eller bara reparera. Blir du riktigt bra kan du sälja möblerna på andrahandssajterna. 

Gör egna smycken

Använd lera för att göra nya örhängen, köp färdiga smyckes-kit, pyssla med pärlor, knyt makraméarmband, lär dig silversmide – här finns inga gränser när det kommer till skapande. Mycket inspiration finns på exempelvis Pinterest. 

Börja skriva

I Sverige drömmer var tredje person om att bli författare. Är du en av dem? Då är det kanske dags att sätta igång med boken du alltid tänkt skriva. Inget är så avslappnande (och frustrerande) som att skriva. Skrivande kan se väldigt olika ut, allt från att skriva deckare och romaner, krönikor och kåserier eller dagbok. Det viktiga är kanske att få utlopp för behovet att uttrycka sig med ord. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0