fbpx

Hur får man bäst bort rödvinsfläckar?

En rödvinsfläck är sällan en önskvärd gäst. Den intensiva röda färgen som främst kommer från vindruvans skal kan vara mycket envis och svår att få bort. Men oroa dig inte – det finns några smarta knep som du kan ta till!

clear glass bottle with red liquid

1. Snabbt åtgärdat

När olyckan är framme är det viktigt att agera snabbt. Genom att omedelbart absorbera överflödigt vin med en ren trasa eller hushållspapper minimerar du fläckens storlek och underlättar rengöringsprocessen.

2. Salt och sodavatten

Ett effektivt husmorstips är att skapa en pasta av salt och sodavatten. Applicera blandningen på fläcken och låt den verka i cirka 15 minuter innan du sköljer med kallt vatten. Denna enkla metod kan göra underverk.

white powder on brown wooden spoon

3. Diskmedel och vatten

En mild lösning av diskmedel och vatten kan vara mycket effektiv för att behandla rödvinsfläckar. Blanda en tesked diskmedel med en kopp vatten och applicera på fläcken. Arbeta upp ett lödder och skölj noga. Detta är särskilt användbart på känsliga tyger.

4. Vinäger och bikarbonat för djuprengöring

För tuffare fläckar kan en pasta av vinäger och bikarbonat vara lösningen. Låt blandningen sitta på fläcken i cirka 30 minuter innan du sköljer noggrant. Denna metod hjälper till att bryta ner fläcken och neutralisera doften av vin.

5. Varmt mjölkbad

Notera att detta knep är idealiskt för bomull, inte för känsliga material som ull eller andra tyger som inte tål värme. Starta med att koka upp mjölk. Låt den sedan svalna något. Placera det drabbade området i mjölken och låt det få ett mjölkbad. Mjölken fungerar som en skonsam behandling för att lösa upp och förbereda fläcken för maskin eller handtvätt.

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0