fbpx

Så håller du dina vita sneakers skinande vita – 5 knep

Vita sneakers är tidlösa och snygga, men att hålla dem kritvita under en längre period kan kännas omöjligt, eller? Vi har samlat 5 effektiva knep för att hålla dina vita sneakers rena och fräscha. Läs vidare för att upptäcka hemligheterna bakom skinande vita skor.

Tandkrämstricket

Använd en gammal tandborste och vit tandkräm för att varsamt skrubba bort fläckar och smuts. Tandkrämen är mild men fungerar polerande och återställer skons vita glans.

a person holding a white bottle and a white sneaker

Bakpulver och vatten

Skapa en pasta av bakpulver och vatten, applicera på smutsiga områden och låt det sitta över natten. Borsta av blandningen nästa morgon för att avslöja ett par sneakers som ser som nya ut.

Maskintvätt med vit vinäger

Att tvätta dina sneakers i tvättmaskin är en möjlighet, men resultatet kan vara svårt att förutse. Risken finns att skon tappar formen eller att sulans lim lossnar. För att minimera dessa risker bör du alltid ta ut innersulan innan tvätt så att den inte krymper. Det är klokt att först undersöka om dina vita sneakers verkligen är lämpliga för maskintvätt. Lägg i 2 dl vitvinsvinäger också – detta hjälper inte bara till att bleka tyget utan eliminerar också dålig lukt.

Citronsaft för gula sulor

För att bekämpa gula toner på sulorna, gnid dem med färsk citronsaft. Den naturliga syran hjälper till att bleka och ge sulorna tillbaka deras ursprungliga vita färg.

two lemons

Skydda med vattenavvisande spray

Visste du att fuktiga skor lättare drar till sig smuts? Skydda därför dina vita sneakers med en vattenavvisande spray. Detta hjälper till att förhindra fläckar och gör rengöringsprocessen enklare.

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0