5 klassiska inredningsdetaljer som aldrig blir omoderna

Sugen på att köpa ny inredning? Varför inte leta efter klassiska detaljer som aldrig blir omoderna. De håller längre och man tröttnar aldrig. Om man mot all förmodan skulle tröttna är de minst lika populära att sälja på auktionssajter och får leva vidare hos någon annan. Här är fem populära favoriter.

1. Savoy-vasen från Iittala

Legendariska formgivaren Alvar Aaltos vas Savoy vann designpriset vid världsutställningen i Paris 1937. Sedan dess har den blivit en riktig ikonisk detalj med sin vågformade design. Vasen känns fortfarande i dag modern, stilren och framför allt är den älskad av väldigt många.

2. Vänskapsknuten från Svenskt Tenn

Ikoniska arkitekten och formgivaren Josef Frank flyttade från Österrike år 1933 eftersom antisemitismen ökade. Året därpå började han arbeta med Estrid Ericson och Svenskt Tenn.

Efter några år formgav Frank Vänskapsknuten som ett tecken för fred. Det var året innan andra världskriget bröt ut. I dag är Vänskapsknuten populär och har blivit en symbol för hela Svenskt Tenn.

3. Apan från Kay Bojesen

Den gulliga apan är en riktig klassiker! Formgivaren Kay Bojesen var silversmed och formgivare som arbetade som lärling hos Georg Jensen. Han blev riktigt känd för sina silverbestick och leksaker i trä – bland annat Apan. Apan finns i massor av olika storlekar och färger. I år, 2021, firar apan 70 år som designikon och det släpps en jubileumsversion av den älskade apan.

4. Grasshopper från Gubi

Grasshopper är den ikoniska golvlampan från danska Gubi. Den är formgiven av Greta Grossman under slutet av 1940-talet. Lampan påminner om en gräshoppa till formen tack vare sitt bakåtlutade stativ i aluminium och stål. Den finns i massor av olika färger som vit, blågrön, antracitgrå och röd och finns även som bordslampa och pendel.

5. EM77 från Steltton

Vet du vad EM77 är för något? Det är Stelttons ikoniska termoskanna i stilren design. Den känner du, med all säkerhet, igen eftersom den har stått på bordet i många hem under den heliga fikastunden. EM77 formgavs av Erik Magnussen år 1977 och har sedan blivit en älskad ikon.

Tags:

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0