Gör ditt eget julpynt – 6 enkla DIY

Inget är så kul som att julpynta med hemmapysslade julkulor, girlanger och kransar. Men ibland har man inte tid att skapa och pyssla i flera timmar. Då finns det några riktigt snabba, billiga pyssel som gör att man får julkänslor.

1. Papperspynt till granen

Ett av de enklaste pynten är att göra pynt av julklappsetiketter i papper. Ta en brush pen eller en annan penna du tycker om och skriva något juligt. Antingen Jingle Bells, som på bilden, God jul eller Merry Christmas.

2. Ljusstake i glasburk

Ett stilrent julpyssel som tar under fem minuter att göra. Hitta en glasburk som tål värme (det är mycket viktigt!) och bind ett jutesnöre runt. Ta några kronljus och stoppa i burken, se till att de sitter i ordentligt. Fäst eventuellt ljusen med ljusmassa för säkerhets skull. Obs! Lämna aldrig ljusen obevakade. Gör ett vackert stilleben runt ljusstaken, med inslagna paket och grankvistar.

3. Pimpad julkula

Gör lite bling till granen! I hobbyaffärer går det att köpa tomma julkulor som går att fylla med valfritt material. Just den här på bilden är fylld med glitter, men det går lika bra med kanelstänger, mossa, pärlor, barr eller kottar.

4. Gör en girlang

Använd julklappsetiketter eller annat papper för att göra en klassisk girlang. Förra årets trend – torkade apelsinskivor – är även ett lätt sätt att göra en väldoftande girlang. Fäst i bokhyllor, i köket eller i fönstret. Det blir även fint att vika hjärtan eller stjärnor till girlanger.

5. Modern krans

En krans behöver inte vara symmetrisk eller perfekt rund. Hitta något där hemma som du kan använda till din krans och dekorera bara en del av den. Stilrent, enkelt och framför allt snyggt och juligt.

6. Papperspynt i ris

Lika fint i påskriset som i en vas med grankvistar är de små papperssolfjädrarna. Finast är att vika de solfjädrarna av brunt kaffefilter. Fäst ett sidenband i valfri färg i änden på varje solfjäder. Dekorera även med järnek, granris och pappersstjärnor för extra mysig julstämning.

Facebook Comments
Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0