Gör om hemmet i höst: 7 inredningstips

Just nu vill vi ta in trä, teddyfåtöljer och jordiga toner i våra hem. Det är några av våra sju stilsäkra trender att hålla koll på i höst – här har du hela listan. 

1. Ta i trä

Trä är höstens trendigaste material. Vi längtar efter robusta matbord, trärena kök och nätta soffbord. Träslag väljer du själv, men trendigast är björk, valnöt och ek. Till mångas förvåning börjar även furu komma tillbaka. Det märks en efterfrågan på andrahandssajter som Blocket och att materialet börjar öka i värde. Kanske för att det är ett praktiskt, hållbart träslag som går att variera? 

2. Måla om möbler

Trötta trämöbler får nytt liv genom en skvätt färg. Att “måla in” möblerna i rummet, det vill säga att måla möblerna samma färg som väggen, känns fortfarande trendigt. Den som vågar målar möblerna i en mörkt blå eller mörkt grön nyans – höstens trendfärger. 

3. Testa en teddyfåtölj 

Här är höstens gulligaste trend! Vi har sett teddymaterialet på klädesplagg som jackor och cardigans, men nu är teddymaterialet stort även när det kommer till möbler. Nu syns det gosiga materialet främst på fåtöljer. De fluffiga fåtöljerna syns hos bland annat hos Melimeli, Åhléns och Sofa Company. 

4. Jordiga toner

En liten framtidsspaning är att väggfärgerna som kommer till 2021 är harmoniska, jordiga toner. Beige, brunt och rostrött dominerar färgskalan under nästa år. Trenden matchas bra med hantverk som skulpturer och keramik. Roligast är egengjorda hantverk – både personligt och snyggt. 

5. Ta in naturen

Naturmaterial fortsätter att vara stort, även i höst. Fortsatt är bland annat rotting och bambu favoriterna. På loppisar och Blocket finns mycket naturmaterial för en bra peng. Ta även in naturen genom att plocka in grenar, löv och annat organiskt. Det gör hemmet mer harmoniskt och 

6. Gardiner, gardiner, gardiner

Gardiner känns hett i höst. Nu syr vi gärna upp egna gardiner, antingen hemma själv eller hos skräddare. Vi anpassar gardinerna efter rum och blandar olika typer av tyger. Tyger från Morris eller Svenskt Tenn är fortsatt populära, men även andra klassiker som linne och sammet. 

7. Sätt känslan med dofter

Rökelse, doftljus, rumsspray och doftstickor– det finns många sätt att sprida väldoft i hemmet. Till hösten är det härligt att låta olika rum ha olika dofter. I badrummet kanske det passar bättre med doftstickor medan i vardagsrummet får doftljuset sätta känslan. Doft är ett sätt att arbeta med tillsammans med inredningen för att skapa en viss stämning.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0