fbpx

Om ni bor med en bebis på liten yta

Håll lillens saker organiserade och dina nerver i skick med dessa lösningar för förvaring och småbarnsliv på liten yta.

1 Packa undan alla leksaker, kläder och annan utrustning som din bebis inte är redo för

Bebisar växer snabbt och det är naturligt att man samlar på sig kläder och utrusning som bebisen inte är stor nog för riktigt än, men det betyder inte att dessa saker måste finnas framme.

Ha bara det du använder på en daglig basis framme på ställena som är enklast att nå, och förpacka och förvara resten. Lådor under sängen eller höga hyllor ovanför dörrar eller i garderober är utmärkta ställen för förvaring. Märk de förvarade sakerna noga (och om möjligt, sortera dem för de olika åldrarna) för att göra det så enkelt som möjligt att hitta nästa storlek när du behöver det.

2 Välj så liten utrustning som möjligt för bebisen

Om du fortfarande är i planeringsstadiet är det klokt att försöka hitta de minsta versionerna av den utrusning du behöver, till exempel som tillbehör som växer tillsammans med ditt barn.

Om du redan har all utrusning behöver du ändå inte känna att du måste hålla fast vid en lösning som inte fungerar. Du kanske kan lämna tillbaka eller byta ut i affären, kanske till och med efter att varan används, eller så kan du sälja eller byta ut utrusningen i grupper på nätet.

3 Göm förvaringsutrymmen med gardiner hängda från taket

Hyllor som når från golv till tak är en gudagåva för många föräldrar, särskilt de som bor på ett begränsat utrymme. Där finns plats för allt och är mycket praktiskt för att gömma undan saker. Men att förvara allt i öppna hyllor kan se rörigt ut.

Ett enkelt sätt att få alla fördelarna av förvaringen medan man behåller en organiserad känsla i rummet är att hänga hellånga gardiner från taket framför hyllorna. Stäng sedan dessa för att gömma röran i hyllorna.

4 Häng hyllor för barnböcker

Smala hyllor för barnböcker är utmärkta för att hålla barnens böcker organiserade och borta från golvet. Häng flera av dessa för att maximera förvaringen längst väggarna.

5 Packa i resväskor

Små resväskor av äldre modell är utmärkta för att förvara barnkläder som din bebis inte vuxit in i ännu.

6 Skapa förvaring för bebisens saker på ett smart sätt i andra rum

Det spelar ingen roll vilken storlek ditt hem är, när du har en bebis kommer bebisens saker hamna i hemmets alla hörn. Det går bara inte att undkomma. Kämpa inte emot, men var smart. Reservera minst en hylla, en del av ett skåp eller en låda i varje möbel i hemmet för bebisens saker.

Ha en korg eller hylla i varje hörn för bebisens leksaker, blöjor eller nappar, för att undvika att allt samlas i högar i mitten av rummet varje eftermiddag.

7 Istället för en vägghängd cykel, tänk vägghängd vagn

Denna ovanliga lösning kan spara mycket utrymme i en liten lägenhet och fungerar på samma sätt som en vägghängd cykel.

Använd ordentliga krokar för att hålla en stor barnvagn i takhöjd, eller testa även med bebisens gåstol. För säkerhets skull är det bäst att ha dessa lösningar i ett rum som barnen inte har tillgång till.

Läsvärda artiklar

Vi skulle uppskatta att höra vad du tycker

   Lämna en kommentar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0