5 snygga och praktiska matbord

Matplatsens viktigaste möbel – matbordet. Här ska finnas plats att äta, göra läxor, bjuda in till fest och att bara umgås mitt i veckan. Därför är det viktigt att hitta rätt bord som kan följa med i många år.

Välj form och funktion

När det är dags att köpa nytt matbord är det bäst att börja med form och funktion. Hur många ska sitta vid bordet? Hur mycket plats har ni? Har ni ofta middagar behövs kanske en eller flera iläggsskivor? Jobbar eller pluggar någon familjemedlem vid bordet? Innan köpet gäller det att tänka till vad bordet ska användas till. 

Det gäller även att tänka till vilken stil som passar i hemmet. Ska bordet vara runt, kvadratiskt, rektangulärt eller ovalt? Och i vilket material ska det vara i? Designvalet påverkar både pris och funktionalitet. 

1. För hela familjen 

Matbordet Nordviken passar barnfamiljen i det funktionella hemmet. Nordviken har en riktigt rustik look tack vare den vita finishen, men den har också en modern känsla – därför passar det i de flesta hem. Materialet är högtryckslaminat av melamin på spånskiva och tonad, klarlackad massiv björk. Högtryckslaminat fungerar bra hos barnfamiljer då det är mycket tåligt. Det är även ett utdragbart bord, vilket gör att det går att få plats för fler. Måtten är 210/289×105 centimeter. Kommer från Ikea och kostar 3 995 kronor. 

Bild: IKEA

2. Fest för många 

Bjud upp till fest vid det här magnifika bordet. Här får som mest 16 gäster plats. Bordet som heter Brett matbord är ett lyxigt bord som bara blir finare med åren tack vare att det är tillverkat i massiv ek. Måttet är 100×130 centimeter, men det finns flera iläggsskivor att lägga till, så det går att få bordet till hela 330 centimeter. Kostar 30 000 och kommer från Norrgavel. 

Bild: Norrgavel

3. Runda former 

Spännande form har matbordet Grow med sin ovala skiva och rundade ben. Det är tillverkat i mangoträ och är behandlat med matt lack. Måttet är 90×200 centimeter. Här får sex personer plats, vilket gör det till ett perfekt bord för familjen. Det passar i det moderna hemmet, tack vare sin spännande form och blir fin mot exempelvis gråa, beigea och vita ytor, eller som på bilden roströda ytor. Priset för Grow är 6 999 kronor och det kommer från Ellos. 

Bild: Ellos

4. Stilrent & smart

Svenska Hems matbord Bornholm är ett stilrent bord med plats för upp till åtta personer. Den har en riktigt smart design, där iläggsskivorna förvaras inuti bordet. Iläggsskivorna viks upp och sedan är det bara att bjuda upp till middag. Kostar 17 699 kronor. 

Bild: Svenska Hem

5. Lyxig känsla med terrazzo

Ett runt matbord skapar en intim och mysig känsla. Det här bordet för fyra personer har en skiva av MDF vilken är klädd i terrazzo-folie och benen är i massivt trä. Matbordet Perrito är 110 centimeter i diameter och kommer från Ellos Home. Perrito kostar 4 499 kronor.

Bild: Ellos Home
Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0