Så rensar du i garderoben

Är garderoben så full att du knappt vet vad du har för kläder där inne? Att det ramlar ur saker när du öppnar dörrarna? Eller vill du bara bli lite mer organiserad? Då ska du läsa de här tipsen. Med hjälp av vår guide kommer din garderob att bli organiserad, 

De fyra högarna 

Börja med att göra plats för fyra olika högar – de så kallade S-högarna – spara, skänka, sälja, slänga. Börja med att riva ut alla (ja, alla) kläder ur garderoben och dela upp i högarna. 

Spara 

Spara allt som du passar bra i, används och som du älskar. Har du inte använt ett plagg på sex månader ska du testa det.

Skänka

Skänk kläder från kedjorna som du inte kan eller vill sälja själv. Plagg som kommer att göra någon annan glad. Syna plaggen ordentligt och har de en minsta defekt måste du tyvärr slänga det. Välgörenhetsorganisationerna som tar hand om kläderna får in så mycket kläder som är trasiga och det tar upp plats i deras lager och tar mycket tid att sortera bort kläderna. 

Sälja

Sälj alla plagg som är märkeskläder. Det finns massor av Facebookgrupper och andrahandssajter som Tradera, Tise, Marketplace och Blocket där det går att sälja kläderna. Orkar du inte sälja själv, finns tjänster som Sellpy som plockar upp kläderna och lägger upp dem på sin sajt. De tar en del av försäljningen men du behöver bara packa påsen själv – perfekt när man inte har tid eller ork. 

Slänga

Släng allt som är trasigt och som inte går att laga. Släng plagg med konstiga fläckar som inte går bort. Det finns klädåtervinning både i många butiker och på återvinningsstationer. Gamla strumpor, handdukar och lakan brukar bli till bra trasor så slipper man köpa nytt. 

Vad ska jag göra med…

Gratis kläder och accessoarer med företagsloggor

Tygväskor, t-shirts, strumpor, necessärer – hur många gratisgrejer har du i din garderob? Hur mycket används dem? Då är det dags att låta plaggen gå vidare. 

Plagg som jag har tänkt laga

Samla ihop alla trasiga plagg som du tänkt laga och ha en helkväll med symaskinen, eller lämna in till en skräddare. Kommer inte det att hända? Låt plaggen gå vidare. Trasiga plagg i garderoben är onödigt. 

Plagg som inte passar

Plagg som antingen är för stora eller för små ska du skänka eller sälja. Plaggen gör dig troligtvis inte lyckliga och framför allt – du kan inte ens använda dem. Behöver du liknande plagg i framtiden så är det bara att köpa second hand eller i butik. Har man inte utrymme så är de här plaggen de första som måste ryka. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0