Vanliga inomhusväxter som är giftiga för din hund

Gröna växter är en riktigt populär inredningsdetalj – och det är inte så konstigt. De ger liv till ditt hem och får dig att känna dig ett med naturen. Vissa har till och med flera positiva effekter på hälsan. Tyvärr är några av de mest populära och bästa inomhusväxterna giftiga för människans bästa vän – hunden. Eftersom hundar inte vet vilka som är säkra att mumsa på eller leka med är det viktigt att iallafall du har koll. Här är därför några vanliga inomhusväxter som du ska hålla din hund borta ifrån.

Aloe vera

Eftersom aloe veran både är vacker och relativt lätt att underhålla är den en populär inomhus – och uteväxt. Gelen som finns inuti aloe veran, som vi människor älskar mycket på grund av dess lugnande fördelar på huden, är tyvärr giftig för hundar. Gelen innehåller två stycken komponenter som hundar är extra känsliga för – och som kan orsaka diarré, slöhet och kräkningar .

Sagopalm

En sagopalm är mycket frodig, vacker och lättodlad. Då är det inte så konstigt att den är en populär inomhusväxt heller. Men du bör definitivt hålla den borta från ditt hus. Alla delar av växten är giftiga för hunden. Bara en liten bit kan orsaka leversvikt eller dödsfall (om man har riktigt otur)

Azalea

Azaleor är färgglada och intressanta att titta på. Gott doftar dom också. Din hund kan därför lätt attraheras av dem. Tyvärr är alla delar av växten giftiga för hundar, inklusive blomman, löven, fröna och till och med honungen som är gjord av nektarn.

Tulpaner

Tulpaner är en av de mest populära växterna som vi har på våren. Eftersom de finns I så många olika färger är tulpaner en enkel detalj att liva upp ett trist hem med. Men de kan orsaka stora problem för nyfikna hundar. Både blommorna och stjälkarna är giftiga. Planerar du att sätta lökar, eller har du redan tulpaner i din trädgård bör du vara extra uppmärksam. Lökarna är extra giftiga för en hund att konsumera.

Svärmorstunga

Växten ser lite annorlunda ut från andra gröna växter. Svärmorstungan har långa vackra blad som sträcker sig uppåt likt mönstrade svärd. Den är väldigt lättskött vilket gör den populär bland många hushåll. Tyvärr är även den giftig för hundar och kan lätt orsaka illamående, kräkningar och diarré om det råkar hamna i hundens mage. 

Oleander

Även om oleander kanske inte är den mest klassiska växten att ha inomhus, är det ändå viktigt att veta att bara en liten dos kan leda till livshotande arytmi hos din hund, illamående, kramper och diarré.

Prickblad

Prickblad hör till våra mest lättskötta inomhusväxter, då den både är tålig och snabbväxande.

Men håll din hund borta från denna växt. Prickbladen har skadliga gifter som kan orsaka sveda och irritation hos din hund samt sväljningssvårigheter.

Slutligen

Om din hund har fått i sig någon av ovanstående växt rekommenderar vi att du ringer en veterinär för rådgivning. Om din hund redan visar på några fysiska symptom, som exempelvis kräkningar eller diarré – uppsök en veterinärklinik omedelbart.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0