Lampor som ger ditt hem det perfekta lyftet

Snygga lampor kan få det mest tråkiga hem att blomma upp och se inbjudande ut. Placerar du dessutom lamporna på ett överraskande ställe så blir ditt hem mer personligt och säger något om den som bor där. I höst är de flesta lampor svarta, vita eller naturfärgade vilket kräver lite extra fantasi från köparens sida. 

Ikea

I år satsar Ikea på mer hållbara material, och har bland annat låtit formgivaren Ilse Crawford designa en lampa i flätad bambu. Lampan går under det spännande namnet Sinnerlig. Varje exemplar är handgjort och unikt, och materialet ger ett välkomnande sken. Lampan skapar dessutom dekorativa ljusmönster i ditt rum, och är med andra ord ett perfekt exempel på hur en lampa kan förvandla en större yta. Misterhult är ytterligare en lampa som tagits fram för att göra så litet miljöavtryck som möjligt. Här har designern varit extra noga med att ta vara på så mycket som möjligt av plantan. Är du av det mer romantiska slaget så kanske du föredrar taklampan Vindkast, som Ikea beskriver som ett fluffigt moln av återvunnen polyester. Fluffigheten och det mjuka skenet bildar en härlig blandning av skönhet, humor, mystik och 80-talsnostalgi.

Rusta

Rusta har länge visat att det går att skapa lampor som är billiga och lyxiga på en och samma gång. I höst säljer företaget en rad ljusslingor som passar till såväl vardagsrummet som balkongen. Ljusslingan Venice är perfekt för dig som gillar mörka rum med en liten tvist. Lysa är en annan ljusslinga som ger rummet en mer humoristisk touch. Rusta har också tagit fram en grupp traditionella lampskärmar i 70-talsstil. Lampskärmen Loka har samma mönster som Rustas populära tapet. Moscow är lampskärmen som får dig att känna dig som en riktig sovjetmedborgare något decennium innan imperiet brakade samman. Doha är en skärm i mörkröd sammet som för tankarna till mormödrar i början av 80-talet. Med andra ord kan du skapa helt nya/gamla världar med hjälp av lampskärmar som kostar en bra bit under hundralappen.

Ljusihem

Letar du efter lyxiga fönsterlampor så är Ljusihem stället för dig. Här finns allt från diskreta svarta lampor till karismatiska belysningar i rosa och grönt. Vill du köpa något riktigt udda så kan du med fördel ta dig en titt på Alexis, en fönsterlampa i grålila sammet med en stor franskant.  Ljusihem erbjuder också klotformade bordslampor, skenspotlights, plafonder med minst sagt coola mönster, klassisk tavelbelysning, en fönsterpendel i mässing och mycket annat. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0