De 6 bästa strömningstjänsterna

Det är inte längesedan som det bara fanns två strömningstjänster att välja mellan, men nu ploppar det upp nya var och varannan månad. Att prenumerera på alla blir både dyrt och stressande, men ibland kan det vara svårt att välja bort någon. 

HBO

Det här är strömningstjänsten som står för kvalitet och nytänkande. Med serier som Game of Thrones, I May Destroy you, The L Word: Q Generation, Pose och Succession har tjänsten ett utbud som är ganska svårslaget. HBO har dessutom blivit en mästare när det kommer till miniserier, och priserna och lovorden har fullkomligt regnat in över Chernobyl, Big Little Lies och The Undoing. Genom att knyta till sig serieskapare som David E. Kelley och storstjärnor som Nicole Kidman och Hugh Grant har HBO en garanterad plats i strömningshistorien, och kommer troligtvis vara den tjänst som sätter tonen i många år framöver.

Netflix

Netflix är fortfarande strömningstjänsten med det största utbudet, och det verkar inte förändras under överskådlig tid. Jätten har fått kritik för att ha börjat tappa i kvalitet, men med succéer som House of Cards, La Casa de Papel, Unbelievable, You och Kärlek & Anarki är den fortfarande en av de absolut bästa strömningstjänsterna. Den har också blivit en mästare på att köpa in udda filmer och miniserier från icke-engelskspråkiga länder. 

Apple TV+

Den här tjänsten har inte funnits i många år, men stoltserar redan med en rad riktigt bra program. Med originalserier som Little Voice, Defending Jacob, Truth Be Told, Mythic Quest och Physical har Apple TV+ lyckats ta upp konkurrensen med HBO och Netflix på allvar. Bara för ett par veckor sedan överraskade tjänsten med att ha producerat den bästa 9/11-dokumentären av samtliga strömningsjättar. 

Amazon Prime Video

En tjänst som haft svårt att slå i Sverige är Amazon Prime Video. Den har heller inte lyckats komma ikapp Netflix och HBO på den amerikanska marknaden. Amazons största succéserie, The Man in the High Castle, lades ner efter bara tre säsonger men är ändå sevärd. Goliath och Emmy-vinnaren Fleabag är andra serier som förtjänar fler tittare. Dessutom har Amazon Prime Video det bästa utbudet när det kommer till udda indiefilmer. Med andra ord bör du inte räkna ut den här strömningstjänsten än.

Disney+

Det här är strömningstjänsten för alla som älskar Star Wars, Marvel, Avengers och Frost. Är du inte ett fan av den här typen av serier och filmer så kan det vara en god idé att välja en annan strömningstjänst. För sci-fi-fantaster och barnfamiljer är Disney+ dock en dröm som besannats.

C More

Den svenska strömningsjätten C More kan tyckas väl dyr i jämförelse med konkurrenterna, då serieutbudet är betydligt sämre än hos de amerikanska giganterna. Kan du bortse från den höga månadskostnaden så kommer du dock upptäcka en del fördelar med C More. Här finns faktiskt serier som är svåra att hitta någon annanstans. Utbudet av svenska långfilmer är också riktigt bra. Skaffar du Premium Plus-abonnemang så får du dessutom tillgång till alla större sporthändelser.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0