Spara pengar när du handlar mat – 10 bästa tipsen

Handla klokt! Det kan vara väl värt besväret att se över vad det går att spara in på. Några få förändringar i veckans matinköp kan spara dig flera tusen kronor på ett år.

1. Skriv en inköpslista

Ta dig tiden att skriva en inköpslista över vad du faktiskt behöver. Det är impulsköpen som oftast är den stora boven i dramat!

Det finns mycket som kan distrahera en i en stor affär.

2. Kolla priserna på nätet

Allting är inte billigare på nätet, men det kan vara bra att ha de priserna i bakhuvudet när du väl är i den fysiska butiken. Vissa återförsäljare erbjuder numera också hemleverans, så varför inte kombinera billigare priser med hemkörning när det är möjligt.

3. Ät innan du åker och handlar

Om du åker till mataffären hungrig, kommer du garanterat köpa mer än om du hade varit mätt, och en och annan onyttig sak slinker också lättare ned i korgen. Med energinivån på topp gör du helt enkelt klokare val.

4. Ta med dig en flaska vatten

Håll huvudet kallt och huvudvärken borta med en medhavd flaska vatten. 

5. Tänk kvalitet

Oavsett om det gäller hårvård eller tvättmedel, se till att det du köper håller bra kvalitet och är drygt att använda. Det blir inte billigare om du måste använda dubbelt så mycket för önskat resultat.

6. Utseendet kan bedra

Kontrollera kvantiteten när du jämför priser. Förpackningarna kanske ser ungefär likadana ut, men innehållet kan variera. Jämför alltid priser per kilo eller liter, 100 gram eller 100 milliliter. 

7. Två produkter i ett

Kan du få ut dubbelt värde på produkten du köper? Som till exempel ett margarin som funkar både till bakning och stekning, eller ett schampo som både rengör ditt hår och fungerar som duschtvål.

8. Glöm inte rabattkupongerna

Håll utkik efter rabattkuponger i butiken och sådana som du får hem eller till mobilen.

9. Dela på fördelarna

”Köp två för priset av ett” är ett vanligt erbjudande i matbutiker. Handla med en kompis! Ta varsin vara och dela kostnaden mellan er.

10. Ha koll på butikerna

Var observant och jämför priserna i olika affärer på just de produkter som du brukar handla ofta. Kanske finns det en speciell affär som blir alltid billigare än andra för dina matinköp.

Facebook Comments

Compare items
  • Total (0)
Compare
0