fbpx

12 tips för en regnig sommardag

Är du en regnmänniska? Om svaret är ja, behöver du inga tips utan tar gladeligen på dig regnkläder och går ut till den blöta världen för att bara njuta av den fräscha luften och plaskandet i pölar. Är du inte det kan du ha nytta av följande förslag.

1. Sov bort regnet

Ta en tupplur, man brukar bli lite sömnig av regnvädret. Efter sovstunden smakar det gott med fika och sedan kan du lättare hitta på något att göra.

2. Film, musik, teater, konst – dags för lite kultur

Titta efter dagens kulturutbud i din närhet. En dagföreställning på bio vore kanske nåt då man inte kan gå till stranden, eller ett inspirerande galleribesök. Finns det något museum som du tänkt att besöka men inte hunnit än?

3. En härlig seriemaraton i egna soffan

Har du redan sett  alla säsonger av Friends finns det alltid filmklassiker att roa och bilda sig med på nätet eller på cd. Dina grannar eller kompisar kanske har filmer som du inte sett eller vill se igen.

3. Starta eget blogg, bläddra i Facebook, titta på videosnuttar

Brinner du för att ge ut dina tankar och idéer till världen? Skulle det vara dags att börja med det där egna blogget nu? Läs bloggar i ämnen som intresserar dig. 

Vad hette den där klasskamraten nu igen i efternamn? Att leta efter folk i Facebook kan vara tidskrävande men hittar du nygamla bekanta piggar det säkert upp dig.

Youtube-surfandet är ett bra sätt att få tiden att gå, på en regnig dag kan det vara en fördel. Musikvideon, tutorials, life hacks, you name it.

4. Läs en god bok

Har du ingen bok som intresserar dig just idag gör ett biblioteksbesök trots regnet, eller bläddra i tidningar och tidskrifter. Att läsa något intressant får tiden att flyga. Du kanske hittar nya inredningsidéer i tidskrifter, eller får veta senaste kändisskvallret.

5. Perfekt dag för att städa och ordna hemmet

På sommaren skjuter man gärna upp städandet vid vackert väder för då vill man ut och göra annat. Det passar bra att städa när det regnar, då slipper du tänka på det när solen skiner igen och möjliggör roligare sysselsättning.

Varför inte ta tillfället i akt och rensa i garderoben och sortera bort kläder och annat som du inte behöver längre.

6. Skäm bort dig

Ett besök till ett badhus eller spa vore väl underbart att unna sig just på en sådan här dag. Gå till frisörsalongen eller få massage. Det finns även drop-in på många yogastudion, och kanske kan du ta ett extra träningspass. Gymnastik hemma får dig också att må bra.

7. Var en duktig hemfixare

Genomför några av de där småprojekten där hemma: måla om, renovera möbler, sätt upp hyllor. Har du barn ta dem gärna med och lär dem att använda verktygen.

8. Baka något gott

När åt du sist hembakade bullar eller bröd? Glöm hälsotrenderna för en dag och fyll huset med bakdoft. Återigen en syssla som barnen gillar att göra med dig.

9. Ha det mysigt i köket

Prova något nytt eller laga klassiska rätter, men gör det med stil och gärna tillsammans med familj och/eller vänner. Fixa till en riktigt festlig gourmetmåltid med fin dukning.

10. Spela brädspel eller kort – och lek

Hitta barnet inom dig och sätt igång med att spela och leka. Många roliga och kluriga lekar passar bra att leka inomhus och vid bordet.

Har du ingen att spela med kan du ju alltid lägga patiens på mobil eller dator, eller lägga pussel, göra korsord och sudoku.

11. Pyssel för alla!

Måla på stenar, gör en blomsterkrans, rita eller måla, sticka eller virka, gör kollage av bilder och texter från tidningar. Är ni fler kan ni göra en stor teckning eller målning tillsammans. 

Är du inte en van pysslare och vet inte riktigt vad du vill och kan göra har du hela Internet framför dig för att hitta inspiration och råd ifrån. Samma gäller om barnen är uttråkade.

12. Gå ut i alla väder

Förr eller senare regnar det även på sommaren, var beredd på det. Skaffa ordentliga och bekväma regnkläder för dig själv också, inte bara för barnen. Ut och promenera, springa eller leka! Motion och frisk luft behöver man även på regniga sommardagar.

Läsvärda artiklar

1 Comment
 1. tipsen om vad man kan göra blev en inspirationskälla, speciellt glad blev man när man märkte att många av tipsen har man hållit sej till under denna sommar.så lite rätt gör man trots att det ibland kan kännas som om vardagen blir lite långsam. så tack för uppmuntrande ord denna sommar.

  Lämna en kommentar

  Nordic Home Talk
  Logo
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0