4 golffilmer du bara måste se

Golfproffset Arnold Palmer har beskrivit golf som det största spelet som mänskligheten någonsin har uppfunnit. Andra har beskrivit golf som något som pågår i huvudet, det krävs både intellekt och att vara medveten på banan. Oavsett, så har vi samlat inspiration till nästa rundan. Bänka dig framför teven, här är fem golffilmer du måste se! 

1. The Caddyshack

Kultfilm med bland andra Chevy Chase, Rodney Dangerfield och Bill Murray. Ofta kallas “The Caddyshack” en av de roligaste sportfilmerna någonsin och visst är det så. På svenska fick komedin namnet “Tom i bollen” och handlar om Danny Noonman som är en fattig caddy på en country club, som drömmer om ett bättre liv. Hans mål: Att komma in på college. På sin resa mot sitt drömliv möter han massor av knasiga karaktärer. 

2. Happy Gilmore

“Happy Gilmore” har svingat sig upp högt på listan över våra favoriter. Film blev blev en av Adam Sandlers mest populära filmer, där han spelar i komedin om hockeyspelaren Happy 

som vill bli hockeyproffs. Däremot har han ingen talang och byter bana och börjar spela golf – han kan nämligen swinga golfbollen betydligt bättre. Han har minst sagt en udda, brutal spelstil som snabbt blir uppmärksammat. När hans farmor riskerar att vräkas stämmer han upp i en professionell golftävling i jakt på prispengarna så att farmodern kan bo kvar. 

3. Den ofrivillige golfaren 

Det går inte att ha en topplista med golffilmer utan att nämna “Den ofrivillige golfaren”. Den klassiska komedin från 1991 med Lasse Åberg som Stig-Helmer bjuder på mycket skratt och golf. Stig-Helmer arbetar på som gatsopare vid en golfbana där han träffar finanshajen Bruno och galleristen Mette som slagit vad om att vem som helst kan lära sig att spela golf lika bra som Bruno på en vecka. Den som utmanar honom blir Stig-Helmer. Han börjar träna golf med sin morbror Julles gamla utrustning från 1920-talet och åker till Skottland med sin parhäst Ole för att ta hjälp av ett golfproffs. 

4. Tin Cup

Klassikern Tin Cup med Kevin Costner är en favorit när det kommer till golffilmer. Romcom-filmen från 1996 handlar om Roy “Tin Cup” McAvoy som var ett tidigare proffs men är nu en avdankad instruktör på en driving range. En dag kommer Dr. Molly Griswold för att ta en golflektion, och Tin Cup faller för henne. Molly Griswold är däremot tillsammans med Roys största Rival. För att vinna Mollys hjärta bestämmer sig Tin Cup för att kvala in till US Open.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Compare items
  • Total (0)
Compare
0