Därför ska du köpa lektioner – inte utrustning

Hur många gånger har du tänkt att bara du hade en bättre klubba hade du kunnat spelat lite bättre? Det är lätt att hamna i de tankebanorna, att utrustningen kommer att göra dig till en bättre spelare och att spelet kommer att gå lite lättare. Speciellt med alla små gadgets som marknadsförs i sociala medier. Däremot bör du istället satsa på golflektioner för att få ut det mesta av ditt spel, skriver golfsajten Golf Monthly. 

I en artikel om varför amatörer ska satsa på att ta golflektioner istället för utrustning skriver Golf Monthly att du kommer spara pengar i det långa loppet. De menar att du kommer att köpa ny klubba efter ny klubba för att hjälpa dig bli bättre – istället för att ta tag i de riktiga problemen i ditt spel. Att ta lektioner blir därför mer kostnadseffektivt. 

Du kommer att ha roligare på banan

När du får experthjälp av en riktigt bra coach kommer du att utvecklas snabb takt. När du känner att du har blivit bättre och det märks i ditt resultat, kommer du även att ha roligare på banan. 

Utrustningen gör dig inte bättre

Det spelar ingen roll hur bra utrustning du har – en bra klubba kan inte fixa alla problem som du vet. Visst kan det göra spelet lite lättare, men för att verkligen se en förbättring i spelet måste man göra mer långsiktiga förändringar. 

Få hjälp med svingen

Har du inte tid eller lust till att ta många lektioner kan du åtminstone ta hjälp för att få till en riktigt bra sving. Börja med grunderna och lär dig dem väldigt bra såsom grepp, hållning och placering. 

Golf Monthly skriver att om du över så som du alltid har gjort och använder dig av samma teknik kommer det inte spela någon roll vilka golfklubbor och utrustning du använder. Istället ska du öva upp din sving och när du har blivit tillräckligt bra och känner till din spelstil – då kan du välja ut en passande klubba som passar just dig och din spelstil. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0