Ny taklampa till vardagsrummet – 6 tips

Är det dags att köpa en ny taklampa? Minimalistisk eller maximalistisk, material som mjuk rotting eller hård metall – det finns något för alla i butikerna. Lys upp vardagsrummet med ett intressant blickfång eller placera enkla lampor i grupp. Bara fantasin sätter gränserna!

1. Spännande form i rotting

Med den här lampan låter du ljuset sprida sig genom springorna i den flätade rottingen. Lampskärmarna i kollektionen Dou från Ferm Living är maffiga och gör sig lika fina som solitärer eller, som på bilden, i grupp. Skärmarna är handflätade och har därför en särpräglad hantverkskänsla. Samtliga skärmar från serien Dou kostar från 1 500 kronor upp till cirka 2 000 kronor styck. 

2. Retrosnygg glaslampa

Lys upp vardagsrummet med en riktigt retroinspirerad glaslampa. Briloner Seventies är en lampa i metall och glas i riktig sjutiotalsstil. Den kostar 1195 och kommer från Hornbach. 

3. Minimalistisk elegans

Häftig lampskärm med spännande textur och lyster som känns rätt i tiden med sin danska look. Lampskärmen Gine är designad av Ulrik Nordentoft och kommer från Broste Copenhagen. Den kostar cirka 1 600 kronor för en mindre modell och 2 160 kronor för den större. 

4. Rätt med rotting 

Klassisk rottinglampa från Rusta som sätter stilen. Enkel och lättplacerad är lampan Manilla som blir fin över soffbordet. Den passar i stort sett alla hem som behöver en liten uppdatering med trendmaterialet rotting. Det är ett riktigt budgetkap och kostar endast 399 kronor. 

5. Personlig papperspendel 

Pappeslampan Linnea har en organisk känsla och är tillverkad av papier-maché – en blandning av papper och lim. Pappret i pendeln är återvunnet och lamphållaren är tillverkat av brunlaserat trä. Tanken med pendeln är att den ska påminna om växten med samma namn – en linnea. Kommer från Globen Lighting och kostar 1 347 kronor. Det är en nyhet som inte säljs i butik än, utan den finns till försäljning från och med 2 juli. 

6. Häftig statement-lampa

Taklampan Bolid tar för sig och gör ett stort avtryck. Den är i krom och har prismor i glas. Passar i ett modernt hem, gärna med lite högre takhöjd för att den är så storslagen. Blir snygg mot marmor och kontrasterar härligt mot svarta möbler, precis som på bilden.

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0