Förgyll högtiderna med bra julmusik

Det bästa sättet att få till en riktigt härlig julstämning är att lyssna på musik, och i dag är utbudet större än någonsin tack vare strömningstjänster som Spotify och Apple Music. Julmusik är så mycket mer än O helga natt och Nu tändas tusen juleljus, och har du lite tålamod så kan du hitta julfavoriter i alla genrer.

Svenska storfavoriter

Växte du upp under 80- eller 90-talet? Då har du troligtvis varma minnen av hur det spelades julmusik med Kikki Danielsson, Jan Malmsjö och Carola på radion. Kikkis klassiska julskiva Nu är det advent går att hitta på alla större strömningstjänster, där du också kan passa på att lyssna till hennes senaste julalbum Christmas Card From a Painted Lady. Jan Malmsjös Låt mig få tända ett ljus och Carolas Julefrid med Carola är andra album som garanterat kommer göra dig riktigt nostalgisk.

Klassiska jullåtar i ny tappning

Älskar du klassiker som Ave Maria, Oh Holy Night och Silent Night? Då kan det vara en god idé att sätta på Sanna, Shirley och Sonjas två julalbum Vår jul och Our Christmas. Katie Meluas In Winter är ytterligare ett album som blandar friskt mellan de riktigt gamla klassikerna och julmusik av det jazzigare slaget.

Lågmälda julskatter

Är du ett stort fan av amerikansk folkmusik och country så har det släppts riktigt många julpärlor under de senaste åren. Feels Like Snow med Shawnee Kilgore och Colin Gilmore, Ornaments and Memories med Heather Miller och Looks Like Christmas med Caroline Doctorow är tre julsinglar som är ett måste så här års. Vill du ha countrymusik av den mer traditionella sorten så släppte Emmylou Harris ett fantastiskt julalbum i slutet av 70-talet. Albumet heter Light of the Stable och innehåller låtar som The First Noel, Away in a Manger och Beautiful Star of Bethlehem.

Julpop

Gillar du pop så har det säkert inte undgått dig att Taylor Swift, Mariah Carey, Justin Bieber, Ariana Grande och Katy Perry tycker om att släppa julhits emellanåt. Förra året släppte även Gustaf & Viktor Norén en hyllad julsingel kallad I Feel Like Christmas, och i år kom Anna Bergendahl ut med sin tredje julsingel Christmas Day. 2021 års mest omtalade jullåt lär nog dock bli Little Things med självaste Abba, vars comeback har gjort att fans världen över tycker att det är julafton året runt.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0