Så får du hemmet att se organiserat och välstädat ut – med minimal ansträngning 

Dessa organisationshack gör det möjligt för dig att hålla ordning i hemmet, även när livet och vardagen kommer i vägen. Få hemmet att verka mer organiserat (än vad det kanske är) genom att anamma dessa tips!

Förvara föremål i behållare

Detta är ett av det enklaste organisationshacket som finns, och det kan användas i alla rum. I vardagsrummet är korgar eller lådor med lock en enkel lösning för sladdar, tidningar och TV-kontroller. Utrymmet under handfatet kan dra nytta av stapelbara behållare eller öppna papperskorgar för hårverktyg, extra toalett och hygienartiklar samt skönhetsprodukter. 

Gör en snabb återställning varje kväll

Se först till att alla föremål i hemmet har ”sin plats” När du har gjort det så är det viktigt att upprätta den här ordningen. Det är lätt att falla in i gamla vanor och låta röran ta över igen. Den lilla ansträngningen som läggs på att sätta saker på sin plats varje kväll kommer att spara dig mer tid i det långa loppet. Dessutom kommer en känsla av tillfredställelse att infinna sig när ditt hem är rent och snyggt. En sak som du bör ha för vana att göra varje kväll är att alltid se till att ingen disk står på köksbänken och att alltid torka av den så den är ren och fri. Ett städat kök kan verkligen få ett helt hem att verka mer städat och organiserat än vad de egentligen är. 

Bädda sängen på morgonen

Vissa tycker att bädda sängen är slöseri med tid, men det gör verkligen stor skillnad i sovrummet och tar bara några minuter. Att mötas av en obäddad säng efter en lång arbetsdag är verkligen inte roligt. Så lägg 1-2 minuter på att bädda sängen och plocka upp gårdagens kläder från golvet (om du inte redan lagt dem i garderoben/tvätten kvällen innan) innan du går till jobbet. 

Rensa på köksbänken

Ett tips är att inte låta alla köksprylar och diverse ting stå framme på köksbänken. Med det menar vi mixer, brödrost, skärbrädor, kryddor, torkställ eller burken med pennor. Nu kanske du tänker ”Jo, fast jag använder ju allt det där”. Även om du använder allt så använder du inte allt samtidigt, och kanske inte ens varje dag. Försök rensa lite och plocka bort i vart fall hälften av det du har och ställ undan i ett närliggande skåp eller låda. Oavsett hur rent ditt kök är kommer det alltid att se rörigt ut om du har massa saker ståendes på köksbänken.

Samla dina produkter och prylar

Ligger dina krämer, hårborstar och smink utspritt i hela badrummet? Det är så det kan bli om man har det stressigt på morgonen. Men istället för att det bara ska ligga där och se rörigt ut rekommenderar vi att du hittar en lämplig bricka eller korg att samla allt i. Att gruppera små prylar (det kan vara vad som helst egentligen) på det här sättet får det genast att se organiserat och städat ut. Det tar inte heller mer än någon minut för dig att lägga allt i korgen på morgonen innan du går iväg till jobbet.

Lägg tillbaka saker direkt

När man tar ut något ur en låda lägger man också tillbaka det efteråt, eller hur? Försök ha som regel att alltid lägga tillbaka dina saker som du använt under kvällen innan du går och lägger dig. Det kan gälla en bok, en tidning, en kaffekopp eller kudden som du lagt på golvet. Poängen är att när du är klar med vad-det-än-är så ska du lägga tillbaka det där det hör hemma. Ställ det inte betänkligt i slutet av sängen, släng den inte på soffan eller i en hög med ”prylar” på soffbordet. Spara dig själv tid och ro genom att lägga tillbaka allt så snart du är klar med det.

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0