fbpx

Skapa nya vanor på ett enkelt sätt: Upptäck hur!

Att anamma en hållbar livsstil i köket är inte bara bra för miljön utan är också bra för vår hälsa och vår plånbok. En metod som har fått ökad uppmärksamhet är ”nudging” – en mjuk form av påverkan som kan guida oss mot mer hållbara val utan att påtvinga förändringar.

green and pink plastic container

Vad är ”nudging”?

”Nudging” innebär att man gör små subtila förändringar för att påverka människors beteenden på ett positivt sätt. Hemma i köket kan detta innebära att man skapar en atmosfär som uppmuntrar till hållbara val utan den jobbiga känslan av tvång.

Strategisk placering

Ett första steg är att göra återvinningen enkel och tillgängligt. Placera tydliga återvinningsstationer nära ditt kök och se till att de är väl märkta. Detta skapar en bekväm och påminnande miljö som minskar sopmängden och främjar återvinning.

Visuella påminnelser

Använd dig av olika visuella påminnelser för att göra hållbara alternativ mer synliga. Detta kan vara bilder eller symboler på grönsaker och andra ekologiska produkter för att påminna om fördelarna med att välja miljövänliga alternativ. Detta kan öka medvetenheten och locka till grönare inköp.

a black and white photo of a light switch

Designa för enkelhet och hållbarhet

Överväg att anpassa köket för att underlätta mer hållbara vanor. Placera återanvändningsbara förpackningar lättillgängligt och se till att de lätt kan återanvändas eller fyllas på igen. Detta gör det praktiskt och mer bekvämt att minska på användningen av engångsförpackningar.

Smart förvaring

En annan viktig aspekt är att minska matsvinnet. Använd smart förvaring och organisering för att hålla koll på matvaror och på så sätt förlänga dess hållbarhet. Detta kan till exempel vara att använda “första in, först ut-principen” och att markera bäst-före-datum tydligt.

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0