De 9 bästa apparna för heminredning just nu

Osäker på om den nya lampan passar bredvid din soffa eller vilken färg du ska välja till fondväggen i sovrummet? Nu kan du få hjälp att planera och känna dig för redan hemma. Det finns en uppsjö av appar – vissa gratis och vissa till en kostnad eller med köp-inuti funktioner.

Möbelföretag har egna appar

Flera möbelföretag har digitaliserat både varuflöden och designhjälp. I IKEA:s app (gratis) kan du planera dina inköp redan hemma genom att bläddra i sortimentet, planera din tur genom varuhuset med appens planskisser över butiken och spara din inköpslista. Om du vill se hur ditt kök kommer att se ut, eller framför allt testa olika varianter innan du bestämmer dig, kan du göra det i IKEA:s ”Home planner”. Verktyget fungerar både på Mac och PC, men ännu inte på mobila enheter. Möbelvaruhuset MIO har också en app (gratis) där du kan testa om en möbel passar i ditt hem. Välj möbeln och ta ett foto på rummet med den valda möbeln i bilden. Bilden går att spara ner och maila om du vill få smakråd från flera personer.

När du ska välja färg

Om du är ute efter en viss färg men inte vet färgens kod, så kan du ta hjälp av Flügger färgguide (gratis). Appen är gratis och hjälper dig att översätta färgen på en gardin eller kompisens vägg till en färgkod som gör att du själv kan köpa samma färg. Du kan också bläddra bland närliggande färger och hitta den nyans du tycker bäst om. Även Jotun ColourDesign (gratis) hjälper dig att kombinera färgerna i ditt hem. Med den här appen kan du fotografera ett rum, markera en färg och få förslag på matchande färger.

Få hjälp med planritningar

Det finns flera appar som hjälper dig med heminredningen. Med RoomSketcher App (gratis med köp-inuti app) kan du skapa planritningar och testa olika stilar. Du kan flytta runt möbler för att se var de passar bäst, hitta rätt färg till väggarna och provlägga olika golv. Om du vill skapa planritningar i 3D är appen inte längre gratis, utan då krävs att du uppgraderar ditt abonnemang. En liknande app är Houzz – Inredning & Arkitektur (gratis) där du kan få nya idéer till ditt hem, bläddra bland inspirationsbilder och hitta experter som kan hjälpa dig med ditt projekt.

Hjälpmedel när du bygger själv

Ska du sätta upp en tavla eller kolla att strecket du ritat är rakt kan du använda appen Vattenpass fri (gratis med köp-inuti app). Den hjälper dig att mäta vinkeln och lutningen, och du behöver inte ha tillgång till internet för att använda appen.

Hur mycket kostar kalaset?

För att ha koll på kostnaderna under renoveringen eller inredningsprojektet är appen ROT-avdraget (gratis) bra att installera. Där får du hjälp att räkna ut ROT-avdraget utifrån offert, materialkostnader, resekostnader och redan erhållet ROT-avdrag. Du kan också få hjälp att hitta hantverkare och kolla upp företag och regelverk i appen.

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0