Känner du någon som ska flytta? Här är 6 tips på perfekta inflyttningspresenter

Det är härligt att flytta till något nytt och att få fixa iordning precis som man själv vill ha det. Man vill gärna visa upp sitt nya hem för familj och vänner och för de som kommer på besök är det inte ovanligt att man tar med sig en inflyttningspresent. Med travar av kartonger att packa upp så kanske inte en ny pryl är rätt sak att ge bort i present. Här listar vi några inflyttningspresenter som är användbara och uppskattade.

Bröd och salt

Den absolut mest klassiska inflyttningspresenten är “flyttgröten”, det vill säga att komma med något ätbart. Det handlade dock inte nödvändigtvis om gröt, utan ofta om bröd och salt. Brödet är en nödvändig basvara som kan behövas när man har flyttat. Det är inte säkert att de nyinflyttade har hunnit handla mat, och då är limpan en uppskattad gåva. Saltet gavs troligen för att ge de nyinflyttade lycka. Enligt gammal skrock skulle man kasta några saltkorn över axeln för att förhindra olycka. Varför inte göra en modern variant av flyttgröten och komma med en frukostkorg med diverse varor som de nyinflyttade kan äta till frukost?   

Krukväxt

Ofta tar det några veckor innan man har kommit i ordning i sitt nya hem. Tavlor och prydnadsföremål ligger nedpackade och det nya hemmet kan kännas lite kalt. En krukväxt är därför alltid en uppskattad present som ger liv åt hemmet och förbättrar luftkvaliteten.

En flaska mousserande

En flytt är värd att fira och det gör man gärna med en skål. En flaska mousserande är en trevlig inflyttningspresent. Kom ihåg att flaskan ska vara kyld om ni vill skåla direkt. Det kan också vara bra att ta med glas eftersom de nyinflyttade kanske inte har hunnit packa upp köket ännu.

Lavendelpåsar och hyllpapper

När garderoberna fortfarande gapar tomma finns möjlighet att göra det extra fint i alla förvaringsutrymmen. Då har man chans och fixa det där som man inte orkar få till när hyllorna redan är fulla. Hyllpapper i fint mönster och lavendelpåsar är perfekta presenter för nyinflyttade som gillar att ha det extra ombonat.

Lyxig hämtmat

Efter en lång flyttdag är man slut på energi och det är inte ovanligt att kylskåpet gapar tomt. En trevlig present är därför att komma med någon lyxig hämtmat. Tänk på att tallrikar, bestick och glas kanske fortfarande är nerpackade i kartonger, så ta gärna med mat som går att äta direkt ur lådorna.

Egengjord must eller sylt

I det tomma kylskåpet passar det bra med en burk sylt eller en flaska egengjord must. Kanske har du ett äppelträd och kan göra mos på dina egna äpplen. Välj annars frukt och bär som är billiga för säsongen och som är lätta att få tag i. Häll upp sylten eller musten i en fin glasburk eller flaska och skriv en personlig etikett. Det blir garanterat en uppskattad present!

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0