Flera olika sätt att använda dina citroner på

Citroner har otroligt många användningsområden och doftar underbart. Den gula frukten är inte bara rik på C-vitamin – en kraftfull antioxidant som förebygger risken för hjärt- och kärlsjukdomar utan är också mycket mer mångsidiga än vad du kan föreställa dig.

Här kommer olika förslag på vad du kan använda dina citroner till

Bra mot finnar

Lider du av irriterande hud och finnar? Citroner är perfekta för att lindra både pormaskar och inflammerade prickar på huden. Allt du behöver göra är att doppa en bomullstuss i färskpressad citronsaft. Gnugga sen på det drabbade området i cirka fem minuter varje dag. Du kommer att se ett förbättrat resultat på några dagar – fruktens juice och surhet stoppar blödningar och dämpar inflammationen. 

Strama till huden

Om du upplever att du har trist och tråkig hud kan du prova att dutta citronjuice med en bomullstuss i ansiktet. Citronsaften kan hjälpa till att strama åt och jämna ut huden.

Använd i skrubb

I stället för att spendera massor av pengar på skrubbar så kan du istället göra dina egna. Pressa bara en citron i en liten burk och tillsätt sen massa socker tills blandningen blir tjock. Fukta ditt ansikte med lite varmt vatten och lägg en klick skrubb på ditt finger och massera in i din hud. Denna naturliga skrubb mjukar upp både ansikte och läppar.

Ljusa upp håret

Har du ljust hår som du vill liva upp lite? Eller så kanske du får gula toner i håret på höst och vinterhalvåret (som nog ingen upplever så snyggt)? Vi har lösningen – utan att du behöver ta dig till frisörsalongen. Allt du behöver göra är att dela en citron och pressa saft över håret. Massera in och låt det värka ett tag innan du tvättar av håret. Upprepa detta två gånger i veckan.

Blek tänder

Du behöver inte köpa dyr tandkräm för att bleka dina tänder. Blanda i stället lite citronsaft med bakpulver och doppa i tandborsten och skrubba. Ställ klockan på en minut och skölj sedan munnen med vatten. Upprepa detta varannan dag!

Få bukt med magproblem

Om du regelbundet lider av illamående, matsmältningsbesvär och förstoppning kan du pröva att addera lite citronjuice till dina måltider. Alternativt ha som vana att pressa citronjuice i ett glas vatten och dricka varje morgon.

Lugna halsont

Nästa gång du har ont i halsen eller lider av täppt näsa ta fram en citron! Har du lite honung är det ännu bättre. Pressa citron i hett vatten och ha i en matsked honung. Drick och känn hur det lindrar halsontet!

Rengör kaffebryggaren Mineralavlagring från vatten täpper lätt till din kaffebryggare. Du kan enkelt rengöra denna genom att tillsätta en halv kopp citronsaft tillsammans med vatten. Sen är det bara att trycka på kaffebryggaren. Klart!

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0