Så här gör du för att få sängen mysig

Vem älskar inte de där mysigt och härligt bäddade sängarna i en sängbutik eller i en inredningstidning? De får en att vilja krypa in och ta sig en tupplur direkt. Du kan få din säng hemma att se så inbjudande ut också – utan att spendera massa pengar.

Håll det enkelt och investera i ett fåtal hållbara sängkläder av hög kvalité – och följ dessa steg!

Börja med en bra grund

Att investera i en bra och skön madrass och madrassöverdrag hjälper dig att sova bättre och gör även så att madrassen håller längre.

Att välja lakan

Leta efter lakan i naturmaterial som exempelvis bomull, siden eller hampa. De är mjuka mot kroppen, hjälper till att reglera din kroppstemperatur och väldigt hållbara. Den bästa färgen att ha är vit eller beige – de är lugnande, passar till allt annat du har i din säng och de färger du har i ditt resterande rum. De ger även en känsla av lyx – sängkläder på hotell går nästan alltid i dessa färgtoner. Att välja neutrala färger är mer hållbart eftersom du inte tröttnar på dem lika fort än om du väljer sängkläder som är i en stark färg eller mönstrade.

Investera i en filt…

Skaffa dig en bomullsfilt till sängen. Den lägger till ett extra lager av komfort. Återigen – välj en vit eller neutral enfärgad färg. Vik ner den översta delen av filten med ditt översta lakan, som de brukar göra på hotell.

..och ett bra täcke

Investera i ett täcke som ger värme och andas bra. Försök hitta ett pösigt täcke – det gör sängen mer inbjudande. Vilken färg du väljer på påslakanet är upp till dig, enfärgat eller med mönster beroende på vad du gillar. Vi skulle rekommendera att du (återigen) väljer ett enfärgat påslakan. Vi rekommenderar ett enfärgat linne påslakan – linne är underbart mysigt att ha mot kroppen. Det är även fantastiska eftersom ju mer de skrynklar desto bekvämare ser det ut.

Puffiga kuddar

Kuddar är såklart viktigt att ha i sängen – men du behöver inte massvis. Har du två 90 sängar som en dubbelsäng rekommenderar vi ungefär 2-4 sovkuddar. Använd bara vita örngott för dem alla. Det är skillnad på kuddar och kuddar och om du verkligen vill få en känsla av lyx borde du köpa de lite dyrare. De blir inte platta efter en natt utan håller sig puffiga längre. Sen när du bäddar din säng vill du gärna ha två andra kuddar som du kan slänga över överkastet. Välj någon färg eller ett mönster som passar din stil.

Lägg till ett överkast

För att fullborda bäddningen behöver du köpa ett överkast. Välj ett mjukt och mysigt tyg. Ett förslag är att köpa ett i sammet – det är alltid snyggt. Ett överkast är väldigt praktiskt att ha om du inte orkar lägga så mycket tid på din bäddning (särskilt på morgonen). Men om du ändå vill att det ska se städat och snyggt ut.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0