fbpx

Klorin – Smarta saker att använda det till

Klorin är ett riktigt mirakelmedel som man kan använda till mycket. Vi har samlat ihop några klassiker och lite oväntade saker som du bör prova. Många använder inte klorin för att det kan lukta mycket, men har man bra ventilerat är det inga problem och du får fina resultat.

Desinfektera dina handdukar

Att köra handdukar i tvättmaskinen gör att de luktar gott, men det räcker inte alltid för en bra hygien. Prova att använda en liten mängd klorin i nästa tvätt. Och det funkar bara på vita handdukar.

Längre liv i dina snittblommor

Om du har köpt blommor som t.ex rosor så kan du prova att droppa lite klorin i vattnet. Oftast så håller de sig fräscha längre.

Desinfektera kakelfogar

Duschen är ett utrymme som har hög fuktighet, och det brukar leda till att man samlar på sig mögel om inte ventilatione är tipp topp. För att göra rent/desinfektera kakelfogar så prova klorin och varmt vatten. Sedan en mjuk tandborste.

Fräscha upp utemöbler i plast

Plastmöbler som står utomhus blir efter ett tag lite solkiga. Ett djungelknep är att använda sig av klorin och varmt vatten och börja skrubba rent. Du kommer bli imponerad av resultatet. Gäller vita utomhusmöbler.

Få vit porslin som ny igen

Ni måste bara prova det här tricket på vitt porslin. Klorin och vatten och sedan en tvättsvamp. Gro runt blandningen på tallrikar, kannor, koppar. Det blir som nytt. Har ni detaljer i andra färger, eller ämnen så ska ni inte prova det här.

Badkar och handfat som nytt

Har ni porslinshandfat eller badkar så prova med varmt vatten och klorin. Sedan en diskborste och börja skruba ordentligt. Vilken skillnad! Har ni detaljer i andra färger så ska ni inte provad det här.

Ta bort mögel i hemmet

Svartmögel kan samlar på olika ställen i hemmet beroende på vart det är fuktigt. Ett bra sätt om möglet sitter på en vit yta är varmt vatten och klorin. Sedan använd en mjuk tvättsvamp. Ni bör också se över varför det har bildats mögel. Oftast är det dålig ventilation.

Desinfektera skärbrädor

Yes, en av de saker vi ofta glömmer. Nej inte att rengöra med diskmedel utan att desinfektera skärbrädorna. Ta några teskedar klorin och en kopp varmt vatten. Sedan en borste och skrubba. Skölj rent ordentligt.

Få dina kläder vita igen

En klassiker men det är alltid ett bra knep att lägga till lite klorin till dina vita tvätt. Vad du får ut är ett perfekt vitt resultat. Prova med dina sängkläder 😉

Desinfektera saker du köpt på loppis

Vill du vara extra säker på att t.ex leksaker du köpt på loppis eller second hand så desinfektera dessa med vatten och klorin.

Få den renaste toalettstolen

Ytterligare en klassiker men kör hårt med klorin och vatten och skrubba så kommer du få toalettstolen som ny igen.

Läsvärda artiklar

2 Comments
Visa alla Mest hjälpsamma Bästa omdöme Lägsta omdöme Lägg till ett omdöme
 1. använd inte klorin överhuvudtaget, det är extremt miljöfarligt. använd ättika istället

 2. vart man köper en du5l original klorin, tack för svar

  Lämna en kommentar

  Nordic Home Talk
  Logo
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0