Rengör med linsåpa – 7 tips

Linoljesåpasåpa är en mirakelprodukt när det kommer till städning. Den är skonsam och innehåller inga giftiga ämnen och lösningsmedel, samtidigt som den rengör effektivt. Här är bara några av såpans användningsområden. 

Det som gör linsåpa, som linoljesåpa även kallas, så fantastiskt är att den inte är skadlig för människa och natur. Framför allt är den mycket effektiv att rengöra trä med. 

1. Tvätta golvet

Linsåpa fungerar riktigt bra på trägolv, då det både rengör och behandlar. Dessutom blir golvet mer smuts- och fuktavvisande tack vare den feta såpan. Det är här såpan gör riktig skillnad, till skillnad från gul- och grönsåpa som inte återfettar på samma sätt. 

2. Rengör trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler står ute en stor del av året. De slits oerhört snabbt och blir ordentligt skitiga. Behandla trädgårdsmöbler i trä med linsåpa så kommer de att se ut som nya direkt. 

3. Ta bort fläckar från kläder

Behandla tuffa fläckar med linoljesåpa så kommer kläderna att se ut som nya! 

4. Penselrengöring

Rengör använda penslar med linsåpa och vatten så blir de rena snabbt. Såpan löser upp oljefärg riktigt bra. 

5. Ta bort färgfläckar

Har du spillt färg på ditt snygga stengolv? Då kan du använda linsåpa för att få bort fläcken. Butiken Sekelskifte tipsar om att lägga på linoljesåpa på fläcken och täcka med plast. Därefter låter du linoljesåpan jobba i cirka åtta timmar. Ta bort plasten och gnugga försiktigt bort fläcken med en svamp. Tvätta bort färgrester och resten av såpan med vatten. 

6. Här ska du inte använda linoljesåpa

Du ska inte behandla föremål och väggar som målats med linoljefärg, då kommer såpan att lösa upp färgen. 

7. Gör en rengöringsspray

Bloggen och Instagramkontot Ekotipset tipsar om att göra en egen rengöringsspray med linoljesåpa. Hon blandar ut såpa med vatten och förvarar det i en sprayflaska för att det är  mer behändigt än flaskan som såpan kommer i. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0