Här är höstens keramik & stengods

Krukor, fat, tallrikar, skulpturer – vi är sugna på allt just nu. Detaljerna får gärna kännas hantverksmässiga och handgjorda, rustika eller ha en lekfull form. Den här handplockade listan innehåller höstens starkaste trender – 5 stilsäkra detaljer i keramik och stengods. 

1. Stänkmålat

Vit blomkruka med modernt färgstänk i rost. Den blir snygg med en grön växt eller varför inte ett palettblad? Matcha gärna med detaljer av ljust trä för extra wow-effekt. Krukan heter Fay och kommer från Åhléns. Där kostar den 299 kronor.

2. Ovalt & lekfullt

I år är trendfärgerna beige och brunt, men även färger som “poppar” känns rätt i tiden. Även formen, det ovala, är något vi ser mer och mer av under hösten och vintern. De här assietterna och tallrikarna från HK living känns lekfulla och kreativa. Passar lika bra en mulen tisdag som en söndagsbrunch med nära vänner. Kollektionen heter Gallery ceramics. Prisexempel: assietten kostar 159 kronor och en tallrik kostar 259 kronor. 

3. Höstig oliv

Den här vasen skulle kunna vara hämtad från 1970-talet. Den är däremot från Rusta som satsar starkt på retro. Lägg i några kvistar eller torkade växter för rätt look. Torkad eukalyptus, havre eller varför inte några tistlar. Vasen Selma kostar 199 kronor.

4. Bullig form

Romantisk kanna i en bullig, mjuk design. Den kommer från Indiska och är en av deras höst- och vinternyheter. Pris: okänt. 

5. Gömställe

Göm småsaker i den här gulliga burken från House Doctor. Formen påminner om gamla sillburkar men i uppdaterad look, som blir lika fin i köket som i vardagsrummet. Senapsgult är en färg som gärna ska matchas mot mörblått som bilden, mossgrönt, rost eller andra varma färger. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0