Höstens härligaste resor i Sverige

Upplev Sverige under den vackraste årstiden –  hösten. Testa vinet på en av Sveriges största vingårdar, var ensam turist på örnsafari eller sov på ett lyxigt boutiquehotell med anor från 1700-talet. Hösten är din!

Ekologiskt vin på Ästad vingård

Ästad vingård är en stor vingård i Halland och ligger mitt i Åkulla bokskogar. De odlar ekologiska druvor och gör sitt eget vin. Det finns även hotell, restauranger och ett fantastiskt spa. Här finns massor att göra. Testa gårdens viner, ät god mat på någon av restaurangerna, vila ut på hotellet och njut av bassänger både inomhus och utomhus. Ästad vingård är populärt så se till att boka i tid!

Upplev Gotland – helt ensam

Nu har de flesta turisterna lämnat Gotland och det är dags att få uppleva den lugna årstiden på ön. Tänk på restriktionerna och covid-läget och åk inte om du är sjuk så klart, då Gotland har haft problem med sjuka turister. Det finns massor av evenemang under höst, allt från örnsafari till Gotland Hiking Week. 

Lyxhotell i Göteborg

Romantiskt boutiquehotell i Göteborg? Ja, tack! Mitt i stan ligger en 1700-talsbyggnad som inhyser det magnifika hotellet Pigalle. Hotellet har en art déco-stil som är storslagen och extra allt. Det finns massor att göra i Göteborg i höst. Är du kulturintresserad så är bokmässan öppen mellan 23 till 26 september. 

Vandra Siljansleden

Sätt på dig hikingskorna och vandra i höst. En mycket fin led är Siljansleden intill bildsköna sjöarna Siljan och Orsasjön. Här går du i djupa skogar, förbi fäbodar och röda stugor med vita knutar. Det här är det riktiga Dalarna. Leden är hela 34 mil, men till exempel går det att börja i Mora, Leksand, Orsa eller Rättvik. Det finns även en cykelled för den som hellre vill cykla. 

Läsvärda artiklar

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0