Spaning: Golvtrender hösten 2021

Årets golvtrend är tydlig: Trä, trä, trä. Trä är ett praktiskt och framför allt snyggt golvmaterial som ofta blir finare med åren. Hösten 2021 längtar vi efter naturmaterial, harmoniska färgskalor och mönster. Trägolven är naturliga och stilrena som passar in i våra nordiska hem. Här är alla golvtrender som dominerar just nu.  

Japan möter Skandinavien

Vi älskar ljusa naturliga trägolv just nu, exempelvis är favoritmateiralet i ek. Inom inredning finns en stil som utmärker sig och har varit trendig i några år, vilken kallas Japandi. Det är en sammansmältning av japansk och skandinavisk inredning. Stilen är modernt skandinavisk och tidlöst japansk – där stilen lånar det bästa från båda kulturer. 

Något som utmärker likheterna mellan den skandinaviska och japanska inredningsfilosofin är kärleken till naturmaterial, skriver golvtillverkaren Tarkett. I år längtar vi efter att inreda med mycket trä i ljusa nyanser som ger känslan av lugn och harmoni. Det finns en längtan efter det enkla livet, vilket syns i våra val av material. Möblerna som matchar golvet får gärna vara i mörkare färger eftersom då får golvet träda fram.

Mörka golv 

Till skillnad från de ljusa golven finns det en trend som pekar i motsatt riktning. Inredningen hösten 2021 är i en murrig färgskala med beige, brunt, mörkorange som kontrasterar mot mörkt trä, gärna i brunt. Det vi ser är att de mörka trägolven ofta är i ett ljust träslag som betsats eller behandlats så att de har blivit mörka. 

Furugolv gör comeback

Sjuttiotalets absoluta trendmaterial furu är en trend i år, även när det kommer till golv. Från att ha varit riktigt ute har det nu blivit ett populärt material i hemmen igen och framför allt i sociala medier. Fördelen med funktionella furu är att det är ett enkelt material som tål att slitas och kan älskas länge.

Mönstrade trägolv

Ännu mer retro! Nu ser vi mer och mer mönstrade trägolv i exempelvis femtiotalsstil, skriver Tarkett. Rutmönster, fiskbensparkett och andra spännande mönster tar plats på golven och ökar i popularitet. Välj själv vilken färgskala det ska gå i, antingen ljusa, fräscha brädor eller riktigt mörkt, murrigt golv. Ett mönstrat golv ger liv till inredningen och det är ett sätt att sätta din personliga prägel på rummet. Det mönstrade golvet gör rummet mer unikt – leta efter kreativa sätt att bygga mönster på Pinterest eller på Instagram – där finns massor av inspiration. 

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0