7 tips för att bädda sängen snyggt

En säng som är lika fint bäddat på hotell med fluffiga kuddar och krispiga lakan. Hur gör man ens? Det är inte så svårt, men det gäller att veta hur man gör. Genom att bädda snyggt får du sovrummet du alltid drömt om. Här är en enkel guide på hur du bäddar snyggt. 

1. Ta bort allt 

Börja med att ta bort allt på sängen. Ta bort överkast, kuddar och täcken och lägg på en stol. Börja med underlakanet och börja gärna på långsidan för att se hur mycket tyg du behöver på varje sida. Se till att det blir jämnt och att det inte skrynklar. 

Att det inte ska skrynkla gäller allt när du ska bädda sängen – förutom om du gillar linnelakan. Linne blir oftast bara snyggare om det inte är perfekt. Gillar du klassiska bomullslakan blir det oftast finare och krispigare om det är helt slätt. 

2. Mangla, mangla, mangla

Finns det något bättre än krispiga lakan? För att sänglinnet ska vara skrynkelfritt och krispigt ska man alltid mangla. Helst ska man mangla sänglinnen två gånger: ena gången när det är fuktigt och sedan när det är torrt. Har du ingen mangel fungerar ett strykjärn även om det tar betydligt längre tid. 

3. Överkast eller inte?

Snyggast är att ha överkast över halva sängen. Det är även snyggt att ha plädar och filtar som överkast. Ett tips är att lägga täckets och överkastets kanter under madrassen på båda sidor – precis som på hotell. Tänk på att se till att det inte finns några skrynklor eftersom det förstör helhetsintrycket. 

4. Udda antal kuddar

För att få en riktigt snygg bäddning gäller det att tänka som en inredare. Inredare rekommenderar att alltid att använda sig av udda antal kuddar som prydnad. Tänk tre, fem eller sju stycken. 

5. Fluffa kuddarna

Ett ombonat sovrum har riktigt fluffiga kuddar. Börja med att ruska om kuddarna och försöka få fyllningen mer jämn i kudden. Lägg den på rätt plats och gör som ett karateslag i mitten av kudden så kommer den att bli supersnygg. Karateslaget i mitten är ett hemligt inredningstrick som fungerar varje gång. 

6. Använd sängkappa

En sängkappa höjer intrycket av sovrummet direkt, då det ser prydligt och vackert ut. En annan fördel med en sängkappa är att det går att ha förvaring under sängen som inte syns. 

7. Förvaring vid sängen

När det är dags att lägga sig brukar det vara smart att ha en bänk med förvaring eller en korg som du kan förvara alla dekorationskuddar, överkast och plädar i. Det är inte så snyggt eller hygieniskt att ha dem på golvet, så det bästa är att förvara allt på samma ställe. 

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0