Bädda med linne! 8 fina linnelakan

Känslan att krypa ner bland nytvättade lakan är oslagbar. Linnelakan ger en lyxig och rustik känsla. Det härliga med linnelakan är att man faktiskt inte behöver stryka eller mangla dem – om man inte gärna vill – utan de får gärna vara lite skrynkliga. Du behöver inte heller ha ett överkast på dina linnelakan, låt de synas och ha istället en pläd i fotändan av sängen. Bädda gärna med några extra kuddar. Här tipsar vi om 10 fina linnelakan att bädda med.

1. Påslakanset Candice

Från Ellos Home kan man köpa ett härligt påslakanet i tvättad linnekvalitet av franskt lin. Setet finns i neutrala, dova färger – till exempel linnebeige, gråsvart eller chokladbrun. 10 procent av vinsten från det här linnesetet går till Cancerfonden. Pris: 999 kronor.

Bild: Ellos Home

2. Påslakan Frosty Green

I en härlig ljusgrön nyans kommer påslakanet Frosty Green från Lin Living. Du kan välja mellan ett påslakan med eller utan knappar. Påslakanet med kappar är en beställningsvara, så det tar några veckor att få hem. Pris: 1300 kronor.

Bild: Lin Living

3. Anti-skrynkbehandlat påslakanset från Duolin

“Cinza” är ett påslakanet framtaget av Dunolin och är tillverkat i ett ljusgrått anti-skrynkbehandlat linne. Påslakanet har en förslutning med knappar och örngottet har en slitsöppning med ficka. Pris: 1385 kronor.

Bild: Dunolin

4. Påslakan och örngott Terracotta

Vill du liva upp sovrummet med en färgklick så är påslakansetet Terracotta från Lya Lin ett hett tips. Färgen stämmer väl överens med höstens trender, som du kan läsa mer om här >>. Setet är tvättat för att bli mjukare och skönare mot huden. Påslakanet har en öppning längst ner och örngottet har en sidoöppning, och har skakhål i hörnen. Pris: 1390 kronor.

Bild: Lya Lin

5. Grått linnepåslakan från CarlssonInteriör

I CarlssonInteriörs outlet kan man ha tur att hitta ett bäddset i 100 procent linne på rea. Ordinarie pris: 995 kronor (outletpris 399 kronor). Påslakanseten finns i färgerna vitt eller grått.

Bild: CarlssonInteriör

6. Linnepåslakanset Linus

På Hemtex finns ett påslakan och örngott av linne i en urtvättad färgskala. Finns i de stillsamma färgerna vitt, beige och brunbeige. I en kingsizestorlek finns även setet i marinblått. Pris: 1295 kronor.

Bild: Hemtex

7. Nude påslakan från Linneverket

Ett underbart gammelrosa påslakan hittar du på Linneverket. Påslakanet finns i storlekarna 150 x 200 cm och 240 x 220 cm och är tillverkade i tunn och lättskött linnekvalitet. Pris: 1995 kronor.

Bild: Linneverket

8. Rosa påslakanset från H&M Home

Ett annat rosa påslakanset, med en lite mer intensiv rosa färg, hittar du på H&M Home. Setet är i vävd, tvättad linnekvalitet med dubbelstickad kantsöm. Påslakanet knäpps nedtill med dolda tryckknappar i metall och örngottet har kuvertöppning. Pris: 699 kronor.

Bild: HM

Facebook Comments

Nordic Home Talk
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0