Hetaste inredningstrenderna hösten 2020

Efter ett ovanlig start på 2020 syns det även i hemtrenderna. Vi alla längtar efter harmoniska hem i lugna färger. Nu väljer vi de mjuka formerna på både konst och möbler i jordiga, lugna nyanser. Det här är några av höstens största inredningstrender. 

Jordiga toner

Varma toner håller sig kvar under hösten 2020. Tonerna är gärna jordiga i ljusbrunt, mörkbrunt och beige blandat med ljuvliga pasteller. Färgerna blandas gärna med naturmaterial som sten, trä och bambu och tjockare textilier på kuddar och plädar. Det känns helrätt i höst. 

Härligt hantverk

De jordiga tonerna syns även på keramik som gärna får kännas handgjord. Trenden innehåller ledord som närproducerat, hållbarhet och autenticitet. Vi längtar efter hantverk blandat med second hand, vintage och kvalitetsmöbler. Det dukade bordet får kännas ombonat och hemtrevligt. 

Retrosnyggt 70-tal

Mustigt 70-tal syns överallt i inredningsbutikerna. Läder, sammet, keramik och trä är typiskt för denna trend. Mörkgrönt blandas med senapsgult och rostrött för bästa effekt. 

Manchester

Eftersom sjuttiotalet dominerar inredningshösten så hänger även det fantastiska materialet manchester med. Framför allt kuddar, sittpuffar och fåtöljer känns extra härliga i sjuttiotalets bästa material. Den som är modig inreder med en orange eller mörkblå sittpuff i manchester. 

Koppartoner

Silver känns som ett minne blott, nu vill vi hellre inreda med varma kopparnyanser. Det som är härligt med koppar är att det både går att få väldigt industriellt men även väldigt varmt. Blanda med säsongens varma färger och du får ett mer ombonat hem. 

Runda, bulliga former 

Bulliga, mjuka soffor känns extremt trendiga till hösten, gärna i en rosa pastellnyans. Även de runda formerna syns i på både konst och textilier. Framför allt valvformen väldigt rätt under hösten och är väldigt läcker som tapet, kruka eller skulptur.  

Harmoniska nyanser i blått

Blått känns härligt i höst. Vi väljer lugna, blå toner till förmån för intensiva färger. Nu under covid-tider drömmer vi om ett harmoniskt hem, speciellt eftersom vi kommer att tillbringa extra mycket tid hemma även under hösten. 

Hemmakontoret

Vi har tvingats anpassa oss till en ny vardag, där vi arbetar mer hemifrån. Det betyder att vi behöver anpassa hemmet till vår nya arbetssituation. Hemmakontoret känns rätt där vi bryr oss hur, var och på vad vi sitter och arbetar. Eftersom vi lever i en tid där jobbet är en viktig del av vår vardag, kommer vi att försöka separera arbetet från privatlivet och då blir ett riktigt hemmakontor ett steg i den riktningen. 

Torkade blommor

Ingenting känns så ute som fredagsbuketten som håller max en vecka. Torkade eterneller och buketter är det enda vi vi vill köpa i höst. Egentligen har den här trenden har pågått länge, men nu är den kanske som störst. Det känns autentiskt och miljövänligt. 

Granny chic

Trenden ”granny chic” handlar om att hitta det fina i det typiskt ”tantiga” och sätta det i en pampig, modern setting. Blommönster, retro och nostalgi är rätt för den här trenden som är väldigt färggrann och lekfull.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0