3 vanliga inredningsmissar – och så fixar du dem

Känns hemmet hopplöst och oharmoniskt? Det är lätt att göra massor av missar när man inreder, men det bästa är att många av missarna är lätt att åtgärda. Här är tre väldigt vanliga fel när vi inreder – som är superenkla att fixa till.

1. För få ljuspunkter

För lite belysning är ett av de vanligaste felen vi gör när vi inreder våra hem. Ett rum bör minst ha 5 lampor. Låter det mycket? I många rum gör vi olika saker. Att klippa naglarna behöver ett annat ljus än om man sminkar sig. Att läsa kräver ett annat ljus än när man arbetar eller gör läxorna. Anpassa belysningen efter rummets användning.

Så fixar du det:

Fler lampor! Gå på Tradera eller Blocket och leta efter klassiska lampor. Tänk på att rummet ska ha allmänbelysning, punktbelysning och arbetsbelysning.

2. Övermöblerat och överdekorerat

Har du möbler och saker överallt? Det är många som har alldeles för många grejer på för liten yta. Behövs verkligen alla bord och stolar? Vaser och ljusstakar? Vill du att hemmet ska kännas harmoniskt och avslappnat bör man inte övermöblera eller överdekorera.

Så fixar du det:

Rensa, rensa, rensa! Har du saker som du knappt ens tycker om längre? Då kanske det är bättre att de får gå vidare till någon som älskar prylarna! Second hand, auktioner eller välgörenhetsaffärer – det finns massor av sätt att bli av med gamla grejer du tröttnat på.

3. Tavlorna är för långt ner eller för högt upp

I ett rum märker man oftast om tavlorna är satta i rätt höjd. Ofta brukar det kännas icke-harmoniskt när det är fel. Vad som är rätt höjd? Ögonhöjd! Du ska inte behöva titta upp eller ner för att titta på tavlan.

Så fixar du det:

Enklaste är att mäta ut ordentligt och sätta upp på nytt. Det går ganska snabbt ändå och resultatet brukar bli fantastiskt.

Tags:

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0