6 inredningsmisstag som får ditt hem att se mindre ut

Om du har svårt att veta hur du ska få ditt hem att kännas större har du kommit rätt. Här nedan listar vi 6 misstag som många av oss gör – och som får hemmet att se mindre ut och vad du kan göra för att undvika dem.

Du ställer möblerna mot väggen

Ett av de vanligaste misstagen de flesta gör är att trycka upp alla sina möbler mot väggen, för att få tillräckligt med utrymme i mitten av rummet. Även om detta kan verka som en bra idé och om de öppnar upp lite utrymme, kan det rent visuellt få rummet att se mindre ut. Istället för att låta möblerna röra väggen kan du lämna lite utrymme mellan dem istället. Detta skapar en skugga och ger rummet lite mer djup vilket gör att det ser rymligare ut.

Du har ljusa nyanser på väggarna

Vem älskar inte ljusa och livfulla färger? Många! Men det kan faktiskt få rummet att verka mindre. Detta beror på att ljusa färger oftast har starka nyanser som gör att ett rum känns mer mättat och mindre. Till exempel kan ljusa kuddar, konst och andra ljusa inredningstillbehör mot en intetsägande eller subtil vägg lysa upp ett rum och genom detta undvika att få det att se mindre ut.

Du har inga tavlor

Visste du att tomma väggar ibland kan visa sig vara värre än röriga väggar? Om du tror att en rörig vägg kommer att få ditt rum att se mindre ut, tänk om. Även om vi föreslår att du bara hänger upp några stycken, för att pryda dina väggar, så att de inte ser för trångt ut, rekommenderar vi definitivt att du använder konst i alla rum. Konst har många fördelar, de kan hjälpa till att lysa upp en tråkig vägg och ge den ett mer djup. Man blir även glad av att titta på det.

Du har en golvlampa

Golvlampor har nog de flesta av oss. De kommer i så många olika utföranden och är otroligt snygga. De ger ett utrymme mycket karaktär och kan enkelt lysa upp ett tråkigt eller mörkt rum. Men om du har ett rum som är litet kan en golvlampa göra att rummet ser ännu mindre ut. Satsa istället på en vägglampa, med en armatur som kan flyttas runt lite.

Du använder för mycket mönster

Du bör begränsa användning av mönster. Har du mycket mönster i ett litet rum, en tapet eller en soffa? Det är ju otroligt snyggt. Men tyvärr kan det få rummet att kännas mindre. Om du älskar mönster och gärna vill inreda med det kan du begränsa det till kuddar, filtar eller en duk.

Du inreder med för mycket krimskrams

Vi har alla olika krimskrams som vi inte kan slänga. Många av oss älskar att pryda vårt hem med dessa saker – men se upp! För mycket av dessa kan få ditt hem att se rörigt ut, och i sin tur mindre. Kan du inte göra dig av med alla dessa föremål rekommenderar vi att du istället förvarar lite av det i en kartong i källaren eller på vinden istället.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0