Fixa stilen hemma i höst – några trender att följa

Är du sugen på att blåsa nytt liv i ditt hem lagom till hösten med så lite ansträngning och så stor effekt som möjligt? Då ska du spana in dessa tips nedan.

Färger som andas komfort

Hösten handlar om att omfamna jordiska och varma toner och i år ser vi att dessa färger ännu en gång är väldigt populära. Tänk nyanser av senap, brunt och mörkgrönt. Osäker på hur du ska introducera dessa färger? Du kan göra det på flera olika sätt som att sätta upp nya tavlor, konstverk, accessoarer, blommor eller genom en mjuk möbel, typ en sittpuff. Tricket är att inte överdriva det hela utan snarare arbeta med små accenter i hela ditt hem.

Plocka upp penseln

För en snabb och enkel säsongsbetonad uppfräschning är det inget som slår lite ny färg. Som vi skrev ovan är det jordnära färger som gäller; beige, senap, rost, brunt – ja du hajar nog. Måla väggen bakom sängen, en dörr eller blås nytt liv i en gammal köksmöbel med en stänk av höstens färger. Inget kan gå fel.

Textur, textur

Att styla inför hösten handlar om lager, tänk tunga täcken och filtar på din säng, ombonade plagg i soffan, massor av plyschkuddar och varma mattor under fötterna. Du kan också lägga ihop många texturer, tänk på material som sammet, ull, kashmir och tjocka linnetyger. Genom att ta med dessa material kommer du att kunna skapa en inbjudande och mysig känsla i rummet.

Mönster

Höstens trend är verkligen mönster. I år kommer vi att få se massor av mönster lite överallt. Allt från klassiker som tweed och tartan. Men det är inte bara dessa som kommer trenda. Även blommönster, i mer stämningsfulla, dämpade färger. Leta efter prydnadskuddar, filtar eller vad du nu kan tänkas hitta på, i mörka, marinblåa och varma rosttoner.

In med trädgården

När allt kommer omkring så handlar hösten om att skapa en mysig atmosfär där hemma. Men även att ha kvar det sista av sommaren så länge som möjligt. Plocka några fina kvistar och ställ i en vas. Om du har tur kan du även hitta fina ljusa blommor också. När löven har färgats gula och röda kan dom även vara mycket vackra att inreda med.

Belysning är A och O

Under sensommaren så lyser inte solen lika starkt och inte lika länge. Det är därför viktigt att du inte glömmer att förnya och uppdatera din belysning. En dämpad belysning kan verkligen hjälpa till att skapa en mysig atmosfär. Se till att du har ett varmt ljus i dina lampor. Häng en ljusslinga på balkongräcket eller ställ några fina runda solcellsbollar (finns att köpa lite var som helst) på ditt trädäck. Den här lilla detaljen gör mycket för stämningen när solen gått ner.

   Nordic Home Talk
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0